fbpx

5 anledningar till varför WordPress inte fungerar just nu och hur du löser det

WordPress är en fantastisk plattform av många skäl, men den är inte perfekt. Ibland upptäcker du att din WordPress-webbplats inte fungerar som den ska och du vet inte vad du ska göra åt det! Oroa dig inte – vi har 5 tips som hjälper dig att åtgärda de vanligaste problemen med WordPress så att du kan börja arbeta igen.

Plugin- En konflikt med ett annat program

Ett plugin eller tillägg som det heter på svenska är en programvara som lägger till funktioner till WordPress. Det är möjligt att två eller flera tillägg hamnar i konflikt med varandra, vilket gör att din webbplats inte fungerar som den ska. Det enklaste sättet att åtgärda problemet är att avaktivera alla dina tillägg och sedan aktivera dem ett efter ett tills du hittar det insticksprogram som orsakar konflikten.

Tema- Kompatibilitet med tredjepartsteman

De olika teman som används till WordPress kan kan också vara en källa till konflikter. Om du använder ett tema som inte är kompatibelt med den senaste versionen av WordPress kan det uppstå problem. Kontrollera alltid att dina teman är uppdaterade och kompatibla med den senaste versionen av WordPress innan du installerar dem.

Infektion av skadlig programvara

Tyvärr händer det att din webbplats kan bli infekterad med skadlig kod eller virus. Om du upptäcker att din webbplats inte fungerar som den ska är det möjligt att problemet kan orsakas av ett virus eller annan skadlig programvara. För att åtgärda problemet krävs att du tar bort skadlig kod från ditt system och sedan återställer alla dina filer med hjälp av en aktuell säkerhetskopia.

Du har angett fel Permalink-struktur

Det är möjligt att du har angett fel permalink struktur i WordPress. Detta innebär att både dina inlägg och sidor inte visas korrekt. För att åtgärda det här problemet behöver du bara gå tillbaka till Inställningar > Permalänkar och se till att allt har ställts in på rätt sätt.

Uppdatering av PHP av Webbhotellet

En uppdatering av PHP-programvaran som kör din webbplats kan också leda till att WordPress inte fungerar som det ska. Om så är fallet måste du kontakta ditt webbhotell och be dem installera den senaste versionen av PHP åt dig. Eventuellt kan du behöva återgå till tidigare PHP om ditt tema eller tillägg är kompatibla.

Du har inte tillräckligt med resurser för den begärda resurstypen

Har du en webbplats med mycket trafik och använder du ett delat webbhotell? Om så är fallet är det möjligt att din webbplats inte fungerar korrekt eftersom du inte har tillräckligt med resurser för den typ av begäran som görs. I så fall måste du uppgradera ditt webbhotellskonto till ett som kan hantera den mängd trafik som din webbplats får.

Det finns en mängd olika problem som kan orsaka att ditt WordPress webbsida inte fungerar just nu. De här var några av de mest vanliga felen. Vi kan återkomma med flera orsaker till WordPress-webbplatsen går sönder, men under tiden kan du förhoppningsvis använda dessa tips för att få din webbplats tillbaka på rätt spår.

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp och att du nu kan felsöka och åtgärda WordPress när det inte fungerar som det ska. Om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta vårt supportteam för att få hjälp.

Du kanske också är intresserad av:

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.