fbpx

5 sätt att förbättra din webbplats idag

Du behöver inte alltid ta hjälp av en webbyrå för att göra ändringar på din webbplats. Ibland kommer de mest effektiva och kostnadseffektiva förändringarna från din egen organisation. Men om du inte är särskilt teknisk eller känner att du vill lära dig något nytt. Då kan det vara läge att anlita en webbyrå.

Här är fem sätt som du kan förbättra din webbplats redan idag:

1. Utvärdera ditt webbinnehåll

Det första steget för att förbättra din webbplats är att utvärdera det innehåll som för närvarande finns där. Ta en titt på varje sida och fråga dig själv följande frågor:

  • Är innehållet relevant för min målgrupp?
  • Är innehållet engagerande och lätt att läsa?
  • Ger innehållet ett värde för läsaren?
  • Är innehållet aktuellt?

Om du svarar nej på någon av dessa frågor är det dags för en förändring. Uppdatera ditt innehåll så att den är relevant, engagerande, värdefull och aktuell.

2. Förbättra webbplatsens utformning

Webbplatsens design bör vara en förlängning av ditt varumärke. Den ska vara visuellt tilltalande och lätt att navigera. Om din webbplats är gammal och rörig är det dags för en uppfräschning. Samarbeta med en webbdesigner för att skapa en modern,eller använda en DIY-webbplatsbyggare för att göra det själv.

3. Se till att din webbplats är mobilanpassad

I dagens värld är det absolut nödvändigt att din webbplats är mobilanpassad. Fler och fler människor använder sina telefoner och surfplattor för att komma åt internet, så om din webbplats inte är optimerad för dessa enheter går du miste om något stort. Använd en responsiv webbdesign så att din webbplats kan ses på alla enheter.

4. Öka hastigheten på din webbplats

Ingen gillar en långsam webbplats. Om din tar för lång tid på sig att ladda finns det några saker du kan göra för att snabba upp den. Optimera dina bilder genom att minska deras storlek, och se till att du inte använder för många tunga plugins. Du kan också använda ett CDN-nätverk (Content Delivery Network) för att förbättra laddningstiden för din webbplats.

5. Förbättra webbplatsens säkerhet

Om du inte använder en HTTPS-anslutning är det dags att börja nu. Detta kommer att kryptera informationen som överförs till och från din webbplats, vilket gör att för en säkrare upplevelse för dina användare. Du kan också lägga till ett säkerhetsplugin för att skydda din webbplats från skadlig kod och andra hot på nätet.

Om du bara gör några av dessa ändringar på din webbplats kommer det att ha en stor inverkan på dess övergripande prestanda. Så vänta inte, börja förbättra din webbplats idag!

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.