fbpx

5 sätt att förbättra din webbplats idag

Du behöver inte alltid ta hjälp av en webbyrå för att göra ändringar på din webbplats. Ibland kommer de mest effektiva och kostnadseffektiva förändringarna från din egen organisation. Men om du inte är särskilt teknisk eller känner att du vill lära dig något nytt. Då kan det vara läge att anlita en webbyrå.

Här är fem sätt som du kan förbättra din webbplats redan idag:

1. Utvärdera ditt webbinnehåll

Det första steget för att förbättra din webbplats är att utvärdera det innehåll som för närvarande finns där. Ta en titt på varje sida och fråga dig själv följande frågor:

  • Är innehållet relevant för min målgrupp?
  • Är innehållet engagerande och lätt att läsa?
  • Ger innehållet ett värde för läsaren?
  • Är innehållet aktuellt?

Om du svarar nej på någon av dessa frågor är det dags för en förändring. Uppdatera ditt innehåll så att den är relevant, engagerande, värdefull och aktuell.

2. Förbättra webbplatsens utformning

För att förbättra webbsidans utformning bör man tänka på att ha klara, lättnavigerade strukturer på sina sidor som är användarvänliga och sökordsoptimerade. Det bör finnas flera tydliga navigationsmenyer på sidan samt tydlig information om produkter/tjänster som presenteras. Video-, audio- eller visuella guider kan underlätta för användarna att förstå ämnet snabbare. Innehållet bör vara enkelt och motiverande, samt vara relevant till målgruppen. Responsiv design ska användas för att optimera sidan för de olika skrivbords- och mobilstorlekarna, dessutom borde SEO (sökmotoroptimering) strategin integreras med sida för bättre ranking i resultatsidan av olika sökmotorer.

3. Se till att din webbplats är mobilanpassad

När det kommer till mobilanpassning av en hemsida är det viktigt att säkerställa att webbplatsen fungerar optimalt oavsett skärmstorlek. För att uppnå detta rekommenderar vi att använda responsiv design, vilket innebär att sidan automatiskt justeras så den är lättnavigerad och laddas snabbt på olika enheter. Det är mycket viktigt att alla element, inklusive navigationsmenyer, bilder, videoinnehåll m.m., skalas ner eller storas upp baserat på skärmstorleken för att se bra ut och vara lätt navigerbara. Dessutom bör du se till att texten är anpassad för mindre skärmar och görs mer överskådlig.

4. Öka hastigheten på din webbplats

För att öka hastigheten på din webbsida rekommenderar vi att du minifierar ditt kodfiler för att minska storleken och optimera laddningstiden. Du bör också aktivera cacheminnet så mycket som möjligt för att förbättra hastigheten och presteran på sidan. Bilder, videofiler eller andra mediafiler kan optimeras innan de laddas upp till webbplatsen. Det är även viktigt att använda en Content Delivery Network (CDN) som hjälper till att leverera din webbplats snabbare genom att reproducera dina filer på olika servrar runtom i världen. Dessutom bör du undvika onödiga plugins, widgets eller annan icke-essentiell funktionalitet för att förbättra den allmänna prestandan av webbsidan.

  1. Minifiera dina kodfiler för att minska storleken och optimera laddningstiden.
  2. Aktivera cacheminnet så mycket som möjligt.
  3. Optimera bilder, videofiler eller andra mediafiler innan de laddas upp till webbplatsen.
  4. Använd en Content Delivery Network (CDN) för att leverera din webbplats snabbare.
  5. Undvik onödiga plugins, widgets eller annan icke-essentiell funktionalitet för att förbättra prestandan av webbsidan.

5. Förbättra webbplatsens säkerhet

Om du inte använder en HTTPS-anslutning är det dags att börja nu. Detta kommer att kryptera informationen som överförs till och från din webbplats, vilket gör att för en säkrare upplevelse för dina användare. Du kan också lägga till ett säkerhetsplugin för att skydda din webbplats från skadlig kod och andra hot på nätet.

Vad man kan göraSvårighetsgradNivå av säkerhet
Uppdatera din webblösning regelbundetLättHög
Använd ett kraftfullt lösenordLättHög
Aktivera SSL/TLS-krypteringMedelHög
Använd verifieringsverktyg som CAPTCHAMedelMycket hög
Installera en brandväggSvårtMycket hög

Om du bara gör några av dessa ändringar på din webbplats kommer det att ha en stor inverkan på dess övergripande prestanda. Så vänta inte, börja förbättra din webbplats idag!

Senaste inläggen

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Shopify SEO-konsulter erbjuder ovärderlig expertis för att optimera din e-handelsbutik. De kan hjälpa till att öka din webbplats synlighet, förbättra trafiken och öka konverteringarna genom att dra nytta av sökmotoroptimering. Vad är en Shopify SEO Konsult? En Shopify SEO konsult är en expert på sökmotoroptimering (SEO) specifikt för Shopify-butiker. Dessa specialister kan hjälpa till med …

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik Läs mer »

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Inledningsvis kan Shopify SEO vara en utmaning, men när du förstår det grundläggande är det lätt att applicera. Med relevant SEO-strategi kan du dra nytta av organisk trafik och locka mer besökare till din Shopify-butik. Vad är Shopify SEO? Shopify SEO är processen för att optimera din webbutik för att förbättra dess synlighet i sökmotorer …

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik Läs mer »

Kontakta oss