fbpx

5 tips till bilder på hemsidan

Man kan beskriva mycket med ord men en bild säger mer än tusen ord. Därför så kommer vi att dela med oss utav 5 tips som du kan använda till dina bilder på din hemsida.

En hemsida är ju inte bara text och koder utan har ett visuellt skall som består av färger, typsnitt och bilder. Bakom allt så finns ju koderna men det är ju inte det besökarna ser och därför är det viktigt att hemsidan som dina besökare besöker har bra bilder.

Genom att ha bilder som t,ex har rätt storlek, har en hög upplösning eller som har en beskrivning är viktigare än man tror.

För dig som vill veta varför det kan vara viktigt så kommer här 5 tips där vi förklarar vad dom olika tipsen gör och varför man bör använda sig utav dom.

Tänk på bakgrunden i bilden

När man tar foton eller använder bilder från en bildbank så kan det vara bra att tänka på bakgrunden i bilden. Bakgrunden ska helst passa in i sammanhanget och inte vara för vilseledande.

Om man t,ex säljer skor och har en butik i sörmland men visar en bild på ett säljstånd med skor på en marknad Asien så blir det vilseledande. Använd istället egna bilder som visar upp det verkliga från din butik eller från det lokala området. 

Namnge och lägg till en beskrivning till dina bilder

En viktig sak som många kanske inte tänker på när man lägger upp bilder på sin hemsida är att man glömmer meta och Alt-taggen. Med andra ord så kan man också säga att man glömmer att namnge bilden och ge bilden en beskrivning.

Genom att namnge bilden och ge den en beskrivning så blir det enklare för Google att sortera och vägleda dina besökare till och på din hemsida.

Bra bildkvalitè bilder

När man ska publicera bilder på en hemsida så kan det vara bra att tänka på användarupplevelsen och då kan en högupplöst bild hjälpa till.

För att ta bilder med hög upplösning så kan det behövas att man har en bra kamera. Men för dig som inte vill lägga ner pengar på att köpa in en dyr kamera så kan det vara värt att anlita en fotograf.

Optimera dina bilder efter rätt storlek

Ett annat tips som vi vill dela med oss utav som är ett enkelt men dock så viktigt tips är att du optimerar dina bilder efter rätt storlek. Med detta så menar vi att du inte laddar upp för stora eller små bilder på din hemsida.

En för stor bild tar mycket plats och kan göra så att din hemsida blir seg och det är inte bra för användarupplevelsen.

Bilder som är relevanta för hemsidan

När du ska lägga till bilder på en hemsida så kan det vara bra om du använder dig utav bilder som är relevant med ämnet som du har på din hemsida. Om man t,ex besöker en hemsida där man säljer datorer men har massa bilder med katter på hemsidan så kan det också bli vilseledande.

Då är det bättre att ha en “renodlad” hemsida med bilder på datorer och kanske kontorsmiljöer där datorer förekommer.

Hoppas att ni gillade dom här tipsen och att dom har kommit till nytta. Om det är något som ni skulle vilja fråga eller ha hjälp med så kontakta oss på Sörmlands Webbyrå så hjälper vi dig.

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.