fbpx

6 effektiva sätt att förbättra din URL SEO och få mer trafik

En URL (Uniform Resource Locator) är adressen till en webbplats eller webbsida på Internet. Det är viktigt för företag att tänka på sin URL när de skapar och optimerar sin webbplats eftersom den spelar en roll för SEO. Ju bättre URL, desto större är sannolikheten att den rankas högt på sökmotorernas resultatsidor.

1. Håll dina webbadresser korta

Ur ett affärsperspektiv är det viktigt att hålla webbadresserna korta och snygga eftersom de tar mindre plats på sidan och är lättare att komma ihåg. Det är också mer sannolikt att de rankas högt på sökmotorernas resultatsidor enligt flertalet studier.

2. Använd nyckelord i dina webbadresser.

SEO-experter har länge vetat att nyckelord i webbadresser kan vara bra för din webbplats. Detta beror på att sökmotorerna ser dem som ett tecken på relevans. När kunderna söker efter specifik information är det mer sannolikt att de klickar på en URL som innehåller de nyckelord de söker efter. Att inkludera nyckelord i dina webbadresser kan också hjälpa till att förbättra klickfrekvensen på din webbplats.

3. Använd streck (-) för att separera ord i dina webbadresser

Streck är ett bra sätt att få din webbadress att se snygg och prydlig ut. De hjälper också sökmotorerna att bättre förstå innehållet på din sida. När sökmotorerna ser bindestreck i en URL kan de lättare identifiera följande de enskilda orden. Detta kan i sin tur hjälpa sökmotorn att matcha din sida med relevanta sökningar.

4. Undvik att använda understreck (_) i dina webbadresser

Även om understrykningar kan vara användbara i vissa datorprogram är de inte lika effektiva i webbadresser. Detta beror på att sökmotorerna ofta misstar dem för mellanslag. Detta leder till att sökmotorn kan ser orden före och efter understrykningen som två separata ord, vilket kan skada din SEO.

5. Använd små bokstäver i dina webbadresser

När du skapar en URL är det viktigt att använda små bokstäver. Detta beror på att vissa sökmotorer behandlar stora bokstäver och små bokstäver som olika ord. Därför är det lämpligt att använda alla små bokstäver i dina webbadresser för att undvika problem med sökmotorerna.

6. Undvik att använda specialtecken i dina webbadresser.

Specialtecken som &, $, +, ? och = kan ofta orsaka problem med webbadresser. Detta beror på att de kan tolkas olika av olika webbläsare och sökmotorer. Därför är det bäst att helt undvika att använda dem i din URL.

Om du följer dessa enkla tips kan du förbättra din URL SEO och få mer trafik. Vi hoppas du tyckte att den här artikeln var till hjälp. Tack för att du läste!

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.