fbpx

6 effektiva sätt att förbättra din URL SEO och få mer trafik

En URL (Uniform Resource Locator) är adressen till en webbplats eller webbsida på Internet. Det är viktigt för företag att tänka på sin URL när de skapar och optimerar sin webbplats eftersom den spelar en roll för SEO. Ju bättre URL, desto större är sannolikheten att den rankas högt på sökmotorernas resultatsidor.

1. Håll dina URL:er korta

Ur ett affärsperspektiv är det viktigt att hålla URL:erna korta och snygga eftersom de tar mindre plats på sidan och är lättare att komma ihåg. Det är också mer sannolikt att de rankas högt på sökmotorernas resultatsidor enligt flertalet studier.

2. Använd nyckelord i dina URL:er

SEO-experter har länge vetat att nyckelord i URL:er kan vara bra för din webbplats. Detta beror på att sökmotorerna ser dem som ett tecken på relevans. När kunderna söker efter specifik information är det mer sannolikt att de klickar på en URL som innehåller de nyckelord de söker efter. Att inkludera nyckelord i dina URL:er kan också hjälpa till att förbättra klickfrekvensen på din webbplats.

3. Använd streck (-) för att separera ord i dina URL:er

Streck är ett bra sätt att få din URL att se snygg och prydlig ut. De hjälper också sökmotorerna att bättre förstå innehållet på din sida. När sökmotorerna ser bindestreck i en URL kan de lättare identifiera följande de enskilda orden. Detta kan i sin tur hjälpa sökmotorn att matcha din sida med relevanta sökningar.

4. Undvik att använda understreck (_) i dina URL:er

Även om understrykningar kan vara användbara i vissa datorprogram är de inte lika effektiva i URL:er. Detta beror på att sökmotorerna ofta misstar dem för mellanslag. Detta leder till att sökmotorn kan ser orden före och efter understrykningen som två separata ord, vilket kan skada din SEO.

5. Använd små bokstäver i dina URL:er

När du skapar en URL är det viktigt att använda små bokstäver. Detta beror på att vissa sökmotorer behandlar stora bokstäver och små bokstäver som olika ord. Därför är det lämpligt att använda alla små bokstäver i dina URL:er för att undvika problem med sökmotorerna.

6. Undvik att använda specialtecken i dina URL:er

Specialtecken som &, $, +, ? och = kan ofta orsaka problem med URL:er. Detta beror på att de kan tolkas olika av olika webbläsare och sökmotorer. Därför är det bäst att helt undvika att använda dem i din URL.

Om du följer dessa enkla tips kan du förbättra din URL SEO och få mer trafik. Vi hoppas du tyckte att den här artikeln var till hjälp. Tack för att du läste!

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss