fbpx

7 anledningar till snyggare bilder på företagets webbplats

När du skapar eller uppdaterar din företagswebbplats är det viktigt att se till att bilderna du använder är av hög kvalitet och ser bra ut.

Vi på Sörmlands Webbyrå jobbar mycket med att få våra kunders webbsidor att se bra ut med relevanta och snygga bilder. Det gör vi för att både besökare och sökmotorer ska uppskatta sidan.

Här får du sju anledningar varför:

1. Det första intrycket är viktigt

När någon besöker din webbplats för första gången är ofta det första de ser en av dina bilder. Om den ser suddig ut eller om du har ett innehåll av låg kvalitet ger det dem ett dåligt intryck av ditt företag. Det här är något vi gärna undviker. 

2. Människor är visuella

Vi lever i en visuell värld och människor reagerar bättre på bilder än på text. När du använder högkvalitativa bilder på din webbplats får det ditt företag att verka mer professionellt och pålitligt.

3. Det visar att du bryr dig

Om du använder bilder av låg kvalitet ser det ut som om du inte bryr dig om din image och att du inte är villig att investera i din webbplats. Detta är det sista du vill att potentiella kunder ska tänka.

4. Det hjälper till med SEO

Sökmotorerna förändras ständigt, men en sak har förblivit konstant : De föredrar webbplatser med högkvalitativt innehåll. Detta inkluderar såklart även bilder. Om du använder bra bilder är det alltså mer sannolikt att du hamnar högre upp i sökresultaten.

5. Bättre bilder kan leda till fler sociala medier aktioner och engagemang.

Om du vill att folk ska dela ditt innehåll på sociala medier måste det se bra ut. När du har bra bilder är det mer sannolikt att folk delar det, vilket kan bidra till att öka trafiken till din webbplats.

6. Kvalitetsbilder gör ditt varumärke mer minnesvärt

När människor ser dina bilder vill du att de ska komma ihåg ditt varumärke. Bilder av låg kvalitet kan glömmas bort, men bilder av hög kvalitet och relevans har större chans att stanna kvar i folks medvetande.

7. Det sätter tonen för resten av din webbplats

Det övergripande utseendet på din webbplats är viktigt och bilder spelar en stor roll i detta. Om du har bilder av hög kvalitet bidrar det till att skapa ett bättre helhetsintryck på din webbplats.

Sådär. Där har du det. 7 anledningar till snyggare bilder till företagets webbplats.

Sammanfattningsvis finns det många skäl att se till att du använder bilder av god kvalitet på din webbplats. Första intrycket är viktigt, människor är visuella och reagerar bättre på bilder än text, det visar att du bryr dig om din image, det kan hjälpa till med SEO, det är mer sannolikt att människor delar ditt innehåll på sociala medier och det sätter tonen för resten av din webbplats.

Se därför till att du tar dig tid att hitta högkvalitativa bilder som hjälper din webbplats att se så bra ut som möjligt.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss