fbpx

7 sätt att välja ett WordPress-tema för ditt företag

När du väljer ett WordPress-tema för ditt företag finns det flera faktorer att tänka på. Det ska vara professionellt men inte för företagsliknande. Det bör vara responsivt och kompatibelt med den senaste tekniken. Dessutom ska det vara lätt att uppdatera för dig och dina medarbetare. I detta blogginlägg kommer vi att diskutera 7 steg för att välja det perfekta WordPress-temat för ditt företag!

Vad är ett WordPress-tema?

Ett WordPress-tema består av olika filer som styr utseendet och funktionaliteten på en webbplats. Det inkluderar design, layout, färger, typsnitt och bilder. När du installerar ett WordPress-tema förändrar det helt utseendet och känslan på din webbplats. Det finns tusentals teman att välja mellan, vilket kan göra det svårt att veta vilket som passar bäst för ditt företag. Läs vidare för att få tips om hur du väljer rätt WordPress-tema för din verksamhet.

De 7 steg du måste ta när du väljer ett WordPress-tema för ditt företag

Steg ett: Definiera dina behov

Det första steget är att definiera dina behov. Vad söker du efter i ett WordPress-tema? Behöver du en responsiv design som ser fantastisk ut på alla enheter? Letar du efter specifik funktionalitet, till exempel en e-handel eller en portfölj? Eller vill du ha ett enkelt och användarvänligt tema som du och dina anställda kan uppdatera utan problem?

Steg två: Tänk på din budget

Nästa steg är att beakta din budget. WordPress-teman kan variera i pris från gratisalternativ till de som kostar tusentals kronor. Det är viktigt att hitta ett tema som passar både dina behov och din budget på bästa möjliga sätt.

Steg tre: Gör din research

Det tredje steget är att göra research. Det finns tusentals WordPress-teman tillgängliga, så det är viktigt att hitta rätt tema för ditt företag. Varför inte börja med att surfa runt på populära tema sajter som ThemeForest och TemplateMonster. Dessa webbplatser har tusentals olika teman att välja mellan, och du kan filtrera dem efter pris, typ av webbplats,

Steg fyra: Testa temat

Det fjärde steget är att testa några teman. Prova att installera dem på din webbplats och ta dig tid att vänja dig vid deras funktionalitet innan du fattar ett beslut. På så sätt får du en korrekt uppfattning om hur det är att använda varje tema, vilket kan hjälpa dig att begränsa dina val när du ska välja mellan liknande typer av WordPress-teman

Steg fem: Skapa en lista över dina tre bästa val

Det femte steget är att skapa en kort lista. Se till att varje tema du väljer passar in i din budget och uppfyller alla dina affärsbehov innan du fattar beslutet att köpa det. När du har hittat några bra WordPress-teman till salu ska du göra en kort lista med dem så att du kan jämföra deras funktioner sida vid sida .

Steg sex: Läs recensioner

Det sjätte steget är att läsa recensioner. Det är viktigt att se till att ett WordPress-tema har bra recensioner innan du köper det. Detta hjälper dig att se till att du gör en klok investering och att du blir nöjd med ditt köp.

Steg sju: Bestäm dig för ett tema

Det sista steget är att välja ett WordPress-tema, och vi hoppas att dessa tips har hjälpt dig att göra just det!

Varför det är viktigt att ha en attraktiv webbplats

En attraktiv webbplats är viktig av flera skäl. För det första kan den hjälpa dig att locka till dig nya kunder och klienter. För det andra kan en attraktiv webbplats bidra till att förbättra din varumärkesimage och få ditt företag att se mer professionellt ut. Slutligen kan en attraktiv webbplats också bidra till att öka försäljningen och konverteringarna. Så om du vill uppdatera eller göra om din webbplats, se till att

Tips på hur du kan få din webbplats att skilja sig från konkurrenterna – inklusive färger, grafik och navigering stilar (t.ex. menyer i sidofältet)

 • Använd färger som passar med ditt företags logga och branding.
 • Använd grafik och bilder som är relevanta för din verksamhet.
 • Använd intressanta typsnitt och typografi.
 • Överväg att använda en sidomeny i stället för den traditionella navigeringsstilen med toppmeny.
 • Detta kan hjälpa din webbplats att sticka ut från konkurrenterna
 • Inkludera ikoner för sociala medier så att besökarna enkelt kan ta kontakt med dig på sina favoritplattformar
 • Se till att din webbplats ser bra ut på alla enheter, inklusive mobiler och surfplattor

En lista över frågor du bör ställa innan du väljer ett wordpress-tema

 • Är WordPress-temat kompatibelt med den senaste WordPress versionen?
 • Är WordPress-temat lätt att använda? Uppdateras wordpress-temat regelbundet?
 • Har wordpress-temat goda recensioner?
 • Hur många olika layouter och mallar finns tillgängliga med wordpress-temat?
 • Vilken typ av kundsupport erbjuds med wordpress-temat?
 • Kan jag se en förhandsgranskning av hur wordpress-temat kommer att se ut på min webbplats?
 • Har wordpress-temat e-handelsfunktionalitet (om du behöver det)?

Behöver du hjälp med att välja WordPress tema?

Du är välkommen att kontakta oss på Sörmlands Webbyrå för hjälp med att välja WordPress tema. Vi kan hjälpa dig att välja ett wordpress-tema som uppfyller dina affärsbehov och hjälper dig att sticka ut från konkurrenterna.

Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att lära dig hur du väljer ett WordPress-tema för ditt företag! För att börja uppdatera eller omforma din webbplats, kontakta oss idag på Sörmlands Webbyrå.

Du kanske också är intresserad av:

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss