fbpx

7 sätt att välja ett WordPress-tema för ditt företag

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer ett WordPress-tema för ditt företag. Du vill att det ska vara professionellt, men inte för företags likt. Du vill att det ska vara responsivt och kompatibelt med dagens nya teknik. Och du vill att temat ska vara tillräckligt enkelt för att du och dina medarbetare ska kunna uppdatera det enkelt. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 7 steg som hjälper dig att välja det perfekta wordpress-temat för ditt företag!

Vad är ett WordPress-tema?

Ett WordPress-tema är en samling filer som styr utseendet och funktionaliteten på en webbplats. Den innehåller design, layout, färger, typsnitt och bilder. När du installerar ett WordPress-tema förändrar det helt och hållet utseendet och känslan på din webbplats. Det finns tusentals olika teman att välja mellan, så hur vet du vilket som är rätt för ditt företag?

De 7 steg du måste ta när du väljer ett WordPress-tema för ditt företag

Steg ett: Definiera dina behov

Det första steget är att definiera dina behov. Vad letar du efter i ett WordPress-tema? Behöver du en responsiv design som ser bra ut på alla enheter? Letar du efter en specifik typ av funktionalitet, till exempel en nätbutik eller en portfölj? Eller vill du ett enkelt och lättanvänt tema som du och dina anställda enkelt kan uppdatera?

Steg två: Tänk på din budget

Det andra steget är att ta hänsyn till din budget. WordPress-teman kan kosta allt från gratis till tusentals kronor Det är viktigt att hitta ett tema som passar både ditt behov och din budget.

Steg tre: Gör din research

Det tredje steget är att göra research. Det finns tusentals WordPress-teman tillgängliga, så det är viktigt att hitta rätt tema för ditt företag. Varför inte börja med att surfa runt på populära tema sajter som ThemeForest och TemplateMonster. Dessa webbplatser har tusentals olika teman att välja mellan, och du kan filtrera dem efter pris, typ av webbplats,

Steg fyra: Testa temat

Det fjärde steget är att testa några teman. Prova att installera dem på din webbplats och ta dig tid att vänja dig vid deras funktionalitet innan du fattar ett beslut. På så sätt får du en korrekt uppfattning om hur det är att använda varje tema, vilket kan hjälpa dig att begränsa dina val när du ska välja mellan liknande typer av WordPress-teman

Steg fem: Skapa en lista över dina tre bästa val

Det femte steget är att skapa en kort lista. Se till att varje tema du väljer passar in i din budget och uppfyller alla dina affärsbehov innan du fattar beslutet att köpa det. När du har hittat några bra WordPress-teman till salu ska du göra en kort lista med dem så att du kan jämföra deras funktioner sida vid sida .

Steg sex: Läs recensioner

Det sjätte steget är att läsa recensioner. Det är viktigt att se till att ett WordPress-tema har bra recensioner innan du köper det. Detta hjälper dig att se till att du gör en klok investering och att du blir nöjd med ditt köp.

Steg sju: Bestäm dig för ett tema

Det sista steget är att välja ett WordPress-tema, och vi hoppas att dessa tips har hjälpt dig att göra just det!

Varför det är viktigt att ha en attraktiv webbplats

En attraktiv webbplats är viktig av flera skäl. För det första kan den hjälpa dig att locka till dig nya kunder och klienter. För det andra kan en attraktiv webbplats bidra till att förbättra din varumärkesimage och få ditt företag att se mer professionellt ut. Slutligen kan en attraktiv webbplats också bidra till att öka försäljningen och konverteringarna. Så om du vill uppdatera eller göra om din webbplats, se till att

Tips på hur du kan få din webbplats att skilja sig från konkurrenterna – inklusive färger, grafik och navigering stilar (t.ex. menyer i sidofältet)

 • Använd färger som passar med ditt företags logga och branding.
 • Använd grafik och bilder som är relevanta för din verksamhet.
 • Använd intressanta typsnitt och typografi.
 • Överväg att använda en sidomeny i stället för den traditionella navigeringsstilen med toppmeny.
 • Detta kan hjälpa din webbplats att sticka ut från konkurrenterna
 • Inkludera ikoner för sociala medier så att besökarna enkelt kan ta kontakt med dig på sina favoritplattformar
 • Se till att din webbplats ser bra ut på alla enheter, inklusive mobiler och surfplattor

En lista över frågor du bör ställa innan du väljer ett wordpress-tema

 • Är WordPress-temat kompatibelt med den senaste WordPress versionen?
 • Är WordPress-temat lätt att använda? Uppdateras wordpress-temat regelbundet?
 • Har wordpress-temat goda recensioner?
 • Hur många olika layouter och mallar finns tillgängliga med wordpress-temat?
 • Vilken typ av kundsupport erbjuds med wordpress-temat?
 • Kan jag se en förhandsgranskning av hur wordpress-temat kommer att se ut på min webbplats?
 • Har wordpress-temat e-handelsfunktionalitet (om du behöver det)?

Behöver du hjälp med att välja WordPress tema?

Du är välkommen att kontakta oss på Sörmlands Webbyrå för hjälp med att välja WordPress tema. Vi kan hjälpa dig att välja ett wordpress-tema som uppfyller dina affärsbehov och hjälper dig att sticka ut från konkurrenterna.

Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att lära dig hur du väljer ett WordPress-tema för ditt företag! För att börja uppdatera eller omforma din webbplats, kontakta oss idag på Sörmlands Webbyrå.

Du kanske också är intresserad av:

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss