fbpx

CTA i marknadsföring. Vad är det och varför ska du bry dig?

CTA, eller call-to-action, är en viktig del av marknadsföringen. CTA:er talar om för din publik vad du vill att de ska göra härnäst, och de kan användas i en mängd olika marknadsföringsmaterial, t.ex. inlägg i sociala medier, e-postmeddelanden, webbsidor och till och med tryckta annonser. CTA:er är viktiga eftersom de hjälper till att guida din publik genom köparens resa så att de till slut gör ett köp från dig.

Tänk på det så här: Om du läser en artikel om en ny produkt och det i slutet av artikeln finns en CTA som talar om var du kan köpa produkten, är det mer sannolikt att du följer den CTA:n och gör ett köp än om det inte finns någon CTA alls. Det är därför CTA:er är så viktiga – de avslutar försäljningen åt dig.

Det finns några saker att tänka på när du utformar dina egna CTA:er.

  1. För det första ska du se till att din CTA är tydlig och kortfattad. Du vill att din publik ska veta exakt vad du vill att de ska göra utan att behöva gissa eller läsa för mycket.
  2. För det andra ska du använda ett övertygande språk som tvingar din publik att vidta åtgärder.
  3. Slutligen bör du överväga att använda en känsla av brådska för att öka sannolikheten för att människor ska följa din CTA. Om du till exempel håller på med en försäljning som snart tar slut, låt din publik veta det genom att inkludera den informationen i din CTA 

Sammanfattningsvis om CTA i marknadsföring

Det är viktigt med CTA i marknadsföringen eftersom det hjälper till att guida din publik genom köparens resa så att de till slut gör ett köp från dig. När du utformar dina egna CTA:er ska du se till att de är tydliga och kortfattade, använda ett övertygande språk och överväga att använda en känsla av brådska för att öka sannolikheten för att människor ska följa din CTA.

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.