fbpx

Därför är det viktigt med en synlig adress på hemsidan.

Därför är det viktigt med en synlig adress på hemsidan

En hemsida bygger bland annat på att få sina kunder att enklare att hitta information, produkter och tjänster. 

Men när man har en hemsida som rankar bra på Google och har en bra användarupplevelse så är man inte helt färdig. Det är också viktigt att man tar med sina kontaktuppgifter som telefonnummer, e-post och adress.

Varför är det viktigt med en synlig adress på hemsidan?

Det är viktigt att göra sin adress synlig på hemsidan så att det blir tydligt för besökaren vart man kan hitta dig. Besökaren sparar tid och slipper också lämna hemsidan för att söka upp din adress.

Tips på läsning

6 tips för en bättre landningssida

8 fyndiga sätt för mer trafik till hemsidan

Tips på vart du kan placera din adress på hemsidan så att den syns och det blir tydligt.

  • Visa adressen i sidfoten

Att placera sin adress i sidfoten blir både snyggt och det är ett smart ställe att placera den då sidfoten kommer att synas på alla sidor som besökaren går in på.

Det bidrar också till användarupplevelsen då det förenklar för besökaren att snabbt hitta din adress.

  • Visa adressen i sidhuvudet

Med adressen synlig i sidfoten så kan man göra det ännu tydligare genom att placera adressen även i sidhuvudet. Fördelen med det är att då kan besökaren se den både längst ner på hemsidan men även högst upp. 

Det gör det ännu mer tydligt och då ökar också chansen att besökaren skriver till dig.

  • Förtydliga din adress på exempel på en “Om oss” sida

Ett sätt för att göra sin e-postadress mer synlig och tydlig är att man kan placera en eller flera knappar på sin hemsida med sin e-post. Knapparna kan man dessutom styla så att dom passar hemsidans tema och det blir även snyggt och ger ett professionellt intryck. En knapp kan komma att förbättra din användarupplevelse och kan göra så att fler besökare kanske återvänder till hemsidan.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss