fbpx

Dyraste domännamnen som sålts

Detta är ingen direkt vetenskaplig artikel utan mer en rolig grej, domännamn har länge handlats med och vissa kan generera väldigt mycket pengar om det är ”rätt” för en köpare. Normalt är namnen relativt korta och har ändelsen .com då dom alla är internationella. Det säger väl säg självt att ska namnet inbringa en stor summa så krävs det att namnet är gångbart internationellt.

 

Intressant är också att bland dom fem dyraste domännamnen så rör tre av dom barnförbjudet innehåll, kanske inte så förvånande men likväl värt att nämna. Se listan nedan över dom 10 dyraste försäljningarna i historien:

  1. Sex.com såldes 2010 för hela 13 miljoner dollar
  2. Fund.com såldes 2008 för väldigt nära 10 miljoner dollar
  3. Porn.com såldes 2007 för 9,5 miljoner dollar
  4. Porno.com såldes 2015 för nära 9 miljoner dollar
  5. We.com såldes 2015 för 8 miljoner dollar
  6. Diamond.com såldes såldes 2006 för 7,5 miljoner dollar
  7. Z.com såldes 2014 för 6,7 miljoner dollar
  8. Slots.com såldes 2010 för 5,5 miljoner dollar
  9. Toys.com såldes 2009 för 5,1 miljoner dollar
  10. Clothes.com såldes 2008 för 4,9 miljoner dollar

Som ni ser finns det möjlighet att tjäna stora pengar bara på att sälja domännamn och det finns många som livnär sig på just det. Som du ser så är det en god idé att satsa på .com domäner om du vill kunna tjäna större pengar. Det blir spännande att se om någon annan ändelse i framtiden kan slå sig in på ovan lista.

Man får också tillägga att försäljning av domännamn inte är någon enkel sak och heller ingen ”Bli rik fort” variant. Ska man tjäna pengar på bara ett domännamn måste det finnas en väldigt stark efterfrågan och potential. Idag är det också rätt svårt att hitta enkla och attraktiva domännamn som är lediga. I annat fall kan man alltid bygga upp en hemsida och sedan hoppas på att man kan sälja hela sajten inklusive namnet till någon intressent.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss