fbpx

Fem tips för er som tänker skapa en ny företagshemsida

Att skapa en helt ny företagshemsida tar sin tid och kräver en del planering och bara för att den ligger live på internet så betyder inte det att den syns direkt. Det krävs en hel del arbete innan du kan skörda frukten men med det sagt så kommer en hemsida alltid vara en väldigt god investering för ditt företag. Nedan tänkte vi ge er några grundläggande tips när ni ligger i startgroparna för att starta en ny företagshemsida. I tipsen ingår också ett visst SEO-arbete eftersom vi anser att det är en viktig komponent inledningsvis, det spar er också tid och pengar att göra detta arbete från början.


Gör en bra planering innan ni går live


Med det menas att lägga ner tid på att fundera över hur ni vill strukturera upp er sida. Hur ska framsidan delas upp? Vilka undersidor måste vi ha etc.? Om man vill kan man få ner allt i skrift för att på så sätt ha ett bra underlag när man väl drar igång. Gör gärna det så detaljerat ni kan för det kommer spara tid senare. Det kan vara aktuellt att skriva en hel del material redan innan ni går live också, det kan vara rätt skönt att ha saker ”klara” redan innan så ni bara kan använda copy – paste när sidan väl är uppe.


Gör research på vilka söktermer ni vill ha med


Använd något verktyg online för att undersöka vad era potentiella besökare letar efter kopplat till er bransch. Alltså vad söker just er målgrupp på? Vet ni det kan ni anpassa innehållet lite efter dessa söktermer och således komma högt på Google. Detta medför då förstås att ni kommer få en bra mängd trafik till er hemsida. För att exemplifiera, är ni rörmokare i Katrineholm så kanske en sökterm typ ”Vattenläcka reparation” kan vara användbart. Då skriver ni alltså om just att ni åtgärdar vattenläckor snabbt och enkelt. Tänk dock på att inte anpassa all text efter söktermer utan se det som en naturlig del av ert innehåll. Ni skriver faktiskt för en besökare och inte för Google.


Gör ert material SEO vänligt


Med detta menas att texter ska länkas internt och vara av en viss längd. Att sätta antal ord kan vara lite svårt men tänk att en sida får inte innehålla enbart tre meningar utan det bör vara en ansenlig mängd text. Dock bör bilder och eventuella punktlistor också läggas in för att göra materialet mer lättsmält. När det gäller bilder ska dessa ha en beskrivning och passande bildtext, läs mer om detta här. Dessutom finns ypperliga plugin för just SEO som ni bör installera på er webbplats.


Håll designen relativt simpel initialt


Det finns via WordPress en oändligt stor mängd mallar man kan använda för sin hemsida. Risken är att man grottar ner sig alldeles för mycket i just designen utan att egentligen ha fått rätt struktur eller rätt mängd innehåll på hemsidan. Fokusera primärt på en god struktur och ett bra och tillräckligt innehåll. Design kan ni jobba med löpande om så önskas (även om ni självklart ska jobba med innehållet löpande också).


Vänta inte i onödan med att gå live


Google kommer ta tid på sig att hitta er hemsida och indexera upp den. Det betyder att det kommer dröja innan någon kan söka sig fram via Google till er sida. Google har ju små robotar som söker igenom internet efter nya webbplatser och indexerar sedan upp dom. Efter detta kan man söka och få träff på just er hemsida (även om ni kanske inte återfinns på förstasidan i detta skede). Så tänk alltså på att det kan ta cirka sex månader innan ni har rankats upp av Google och således har fått en bra position på rankingen. Därför bör ni inte hålla på hemsidan i onödan, är ni redo så gå live!

Senaste inläggen

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Alla vet hur det är att vänta i en evighet på att en hemsida ska ladda. Det tar oftast bara några sekunder, men det känns som en evighet. Detta är särskilt snabbt när denna evighet särskiljer sig från övriga evigheter, som är några sekunder kortare. Det kan tyckas oärligt att prata om evigheter när det faktiskt pratas om sekunder, men allting är relativt.

Världens största sökmotor – Google

Världens största sökmotor – Google

Google är ett amerikanskt företag som i allra första hand är en sökmotor på internet – enkelt förklarat kan det jämföras med gula sidorna. Skillnaden ligger i det extremt större utbudet, den högre effektiviteten och den ökade användarmöjligheten. Allt det som kännetecknas som internet kan i princip tillskrivas Google i viss mån.

Kontakta oss