fbpx

Fem vanliga misstag e-handlare gör

Att driva en webbshop som e-handlare kan vara både knepigt och utmanande på samma gång. Man behöver hålla koll på många aspekter för att få butiken att rulla på, allt ifrån lager till SEO-anpassning. Att driva en webbshop är idag en väldigt god affärsidé som även kan bli väldigt lönsam med lite tur och hårt arbete. Man får räkna med att det kommer ta lite tid innan kunderna hittar dig så ge därför inte upp för lätt. Nedan listar vi fem misstag som du bör undvika om du vill bli en e-handlare:

Sidan går online innan du varken har vettiga produkter eller en genomtänkt strategi, självklart blir man ivrig att öppna sin nya butik på nätet när det kommit in lite produkter och du skrivit en del material till sidan. Se dock till att ha planerat hela butiken innan du lanserar den. Att ha någon enstaka produkt utan att gjort ett ordentligt SEO-arbete kan sluta med att projektet går helt i stöpet. Börja att sondera marknaden efter produkter som du vill sälja till den tilltänkta målgruppen. Planera sedan strukturen på sidan så den är användarvänlig och se för guds skull till att beställningsförfarandet fungerar smidigt för kunden. Självklart ska du SEO-anpassa din sida innan den går live.

Du har köpt in dåliga produkter, kvalitén på dina produkter du säljer måste vara godkända annars ligger du illa till. Du måste såklart testa och utvärdera produkterna i ditt sortiment så att dom håller en viss standard. Att sälja dåliga produkter i dagens samhälle där vi har möjlighet att influera andra människor via sociala medier kan bli ödesdigert. Har du dessutom gett dina kunder möjligheten att recensera produkterna på sidan så är det än mer viktigt.

Taskig kvalité på produktbilderna och sparsamma produktbeskrivningar, produkterna är ju kärnan i din verksamhet och måste därför vara din absoluta prio. Bilderna måste visa hur produkten ser ut och gärna från olika vinklar. Produktbeskrivningarna måste vara exakta och gärna lite fylligare med exempelvis mått etc. på produkten. Som kund vill jag kunna läsa mig till all info om produkten direkt på din sida.

Strukturen och sökmöjligheterna, som kund ska man kunna begära att enkelt kunna hitta den produkt just jag söker efter. Det ska inte vara komplicerat att hitta var en viss produkt finns och skapa möjligheten att söka fritt bland dina produkter utan att klicka sig ner i strukturen.

Brutna länkar, om du internlänkar eller dylikt måste du se till att det inte kommer upp något meddelande om ”sidan finns inte”. Det värsta som kan ske är att din sida är full av brutna länkar, inte bara för kunderna utan även för Google som kan skicka ner din sida i ranking.

Avsaknad av en mobilvänlig webshop, eftersom väldigt många människor idag surfar via sin mobila enhet som vi skrivit om här så måste självklart din webshop vara mobilanpassad. Är den inte det kommer du garanterat gå miste om orders och således även inkomst. Idag är det inga större problem med detta då många WordPress teman redan är anpassade som standard.

Det finns självklart fler fällor än dessa att gå i men håll dig till ovan så har du en bra grund att stå på vid lansering av din webshop. Tänk också på att inte ge upp, Google behöver tid för att ranka upp din sida. När du SEO-anpassat och gett projektet lite tid kommer du se resultatet.

Senaste inläggen

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Shopify SEO-konsulter erbjuder ovärderlig expertis för att optimera din e-handelsbutik. De kan hjälpa till att öka din webbplats synlighet, förbättra trafiken och öka konverteringarna genom att dra nytta av sökmotoroptimering. Vad är en Shopify SEO Konsult? En Shopify SEO konsult är en expert på sökmotoroptimering (SEO) specifikt för Shopify-butiker. Dessa specialister kan hjälpa till med …

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik Läs mer »

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Inledningsvis kan Shopify SEO vara en utmaning, men när du förstår det grundläggande är det lätt att applicera. Med relevant SEO-strategi kan du dra nytta av organisk trafik och locka mer besökare till din Shopify-butik. Vad är Shopify SEO? Shopify SEO är processen för att optimera din webbutik för att förbättra dess synlighet i sökmotorer …

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik Läs mer »

Kontakta oss