fbpx

För- och nackdelar med att arbeta med en stor eller liten webbyrå

När du ska välja en webbyrå måste du väga för- och nackdelar med att arbeta med ett stort eller litet företag. Å ena sidan har stora byråer resurser och personal för att hantera komplexa projekt. Men å andra sidan kan små byråer erbjuda mer personlig uppmärksamhet och flexibel prissättning. Så vilket är det rätta valet för ditt företag? Läs vidare för att ta reda på det.

Fördel: Stora byråer har mer resurser

En av de största fördelarna med att arbeta med en stor webbyrå är att de har resurser för att hantera komplexa projekt. Om du letar efter en expert inom ett specifikt område – till exempel e-handelsutveckling eller UX-design – är det mer sannolikt att en stor byrå har någon anställd som kan uppfylla dina behov. Och om de inte har någon expert internt, har de troligen budgeten för att anställa en.

Nackdel: Stora byråer är mindre personliga

En annan nackdel med att arbeta med en stor webbyrå är att du kanske inte får samma grad av personlig anpassning som du skulle få från ett mindre företag. När du arbetar med en stor byrå kommer du sannolikt att tilldelas en projektledare som din huvudsakliga kontaktpunkt. Men beroende på byråns storlek kanske den projektledaren inte har så mycket direkt inblandning i den dagliga utvecklingen av ditt projekt. Som ett resultat av detta kan du känna dig som ännu en kund – snarare än som en verklig partner i ditt projekt.

Fördel: Små byråer är mer personliga

Om du letar efter en mer intim och skräddarsydd upplevelse kan det vara bättre för dig att arbeta med en liten webbyrå. Eftersom små byråer vanligtvis har färre kunder kan de ge varje kund mer uppmärksamhet under hela projektets livscykel. Eftersom små byråer vanligtvis har plattare hierarkier har du dessutom troligen mer direkt kontakt med de utvecklare som kommer att arbeta med ditt projekt. På så sätt kan du bygga upp en bättre relation med dem och känna dig säker på att ditt projekt är i goda händer.

Nackdel: Små byråer har begränsade resurser

Även om små byråer erbjuder mer personlig service har de vanligtvis inte samma bredd av resurser som sina större motsvarigheter. Så om du letar efter en byrå som kan hantera alla aspekter av ditt projekt från början till slut – inklusive saker som innehållsstrategi och SEO – bör du kanske överväga att samarbeta med ett större företag.

Slutsats

När du bestämmer dig för om du ska arbeta med en stor eller liten byrå för webbutveckling är det viktigt att väga alla för- och nackdelar noggrant. Tänk på vad som är viktigast för dig – om det är att ha tillgång till experter inom specifika områden eller att få mer personlig uppmärksamhet – och välj därefter. Med lite tur hittar du en byrå som passar perfekt för ditt företags behov!

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss