fbpx

Fördelar med att använda WordPress för företag

Idag har WordPress kommit till att bli en av världens ledande CMS plattformar. Framförallt inom näringslivet där både mindre enmansföretag och stora globala aktörer använder den för att bygga sina hemsidor. Det finns många anledningar till att plattformen är så brett använd och fördelarna med WordPress funktioner är flera. Vi kommer gå in på dessa närmare längre ned i texten.

Vad är CMS?
Ja, vad är CMS och vad betyder egentligen den här förkortningen som vi ser överallt i samband med hemsidor och digitalisering? Bokstäverna står för Content Management System och översätter vi det till svenska blir det i enkla drag publiceringsverktyg. CMS är alltså ett verktyg som hjälper dig att underhålla, uppdatera och administrera din egen hemsida och dess innehåll. WordPress är ett publiceringsverktyg som erbjuder sina användare att skapa nya sidor, undersidor och innehåll. Dessutom finns ett mycket användarvänligt text- och bildhanteringsprogram inbyggt i plattformen.

Kostnadsfri plattform
WordPress är helt gratis och kan hur enkelt som helst laddas ned från nätet. Plattformen tar heller inte ut några avgifter för underhåll eller liknande, utan hela systemet är gratis för alla användare. Vill du ha en unikt framtagen design (det vill säga inget av de gratis teman som erbjuds) kan du välja den tjänsten för en kostnad.

Genom att använda WordPress som plattform för ditt företags hemsida kan du utöver den vanliga administrationen även sköta allt som har att göra med sökmotoroptimering. Det är oerhört viktigt med en aktiv optimering av hemsidan för att ligga så högt upp som möjligt i nätets sökmotorer.

WordPress erbjuder en stabil grund att bygga upp sin hemsida från och plattformen rekommenderas även av giganter som Google. En vanlig användare klarar av att hantera WordPress basoptimering, medan den mer erfarne användaren kan skapa mycket goda resultat genom att även utnyttja WordPress lite mer avancerade SEO-funktioner.

WordPress plugins
Enkelt förklarat är en WordPress plugin ett smidigt verktyg, eller tilläggsprogram som det även brukar kallas för, som är till för dig som inte är så van med att koda hemsidor. Plattformen erbjuder mängder av olika plugins som hjälper till att förbättra din hemsida och gör att du får ut mer av alla funktioner som WordPress har att erbjuda. Ett exempel på vanliga plugins är delningsknappar som läggs in på sidan. Det finns även andra interaktiva pluginfunktioner som till exempel möjligheten att skapa ett chatforum på hemsidan.

Enkelheten
WordPress användarvänliga system är nog en av plattformens främsta fördelar och ett starkt argument för att bygga sin hemsida genom just deras CMS-system. Det är smidigt och tar inte lång tid att komma igång med. Plattformens administrationsdel är dessutom uppbyggt och designat på ett optimalt sätt för att både den erfarne och mindre vana användaren ska förstå sig på det. Har man som företag anlitat en webbyrå för att bygga upp hemsidan i WordPress kan man känna sig trygg i och med att byrån inte kan låsa sidan utan man kan enkelt låta någon annan ”ta över” om man skulle behöva det. Tack vare att WordPress består av öppna källkoder kan utvecklarna dessutom snabbt uppdatera versionen för att rätta till säkerhetshål och tekniska buggar.

I grunden är WordPress faktiskt en plattform som riktar sig främst till bloggar, vilket gör att den som väljer att bygga sin hemsida via WordPress har allt som behövs för att även kunna kommunicera i form av bloggande. Att driva en blogg är ett mycket bra verktyg. Inte bara för att hålla sig interaktiv med sina kunder, utan det är även fördelaktigt när det gäller SEO då man tack vare bloggen har möjlighet att göra innehållet extra sökvänligt.

WordPress begrepp

Widgets

 • Finns i utseendemenyn
 • Den visas på samma plats på hemsidan oavsett vilken sida man besöker
 • Sökfält, extra sidmeny, länkar etc.

Title-taggen

 • Sökoptimeringsfunktion
 • Den finns i allmänt under inställningar
   • Tips:
  • Inkludera ord företaget vill listas på
  • Skapa attraktiva och kreativa titlar
  • Inkludera med fördel företagets namn för varumärkesbyggande
  • Skapa unika titlar till sidans alla undersidor

Permalänk

 • En funktion som ger dig möjlighet att ändra en URL, vilket är både en fördel för den visuella biten och hemsidans sökmotoroptimering
 • Finns i permalänkar under inställningar

Blogga det här

 • Genvägslänk för att skriva ett inlägg i företagets blogg om en annan webbplats
 • För att aktivera funktionen drar du länken till bokmärkesfältet eller lägger till den i favoriter
 • Väl inne på en annan webbplats markerar du texten du vill blogga om och väljer genvägen

Avatarer

 • Innebär att användare kan ha egna profilbilder (avatarer) intill en publicerad kommentar
 • Rekommendation är en funktion som ger dig möjlighet att bestämma hur pass barntillåten en profilbild från dina besökare måste vara för att accepteras och publiceras

Tips på läsning

Vad är webbhotell och hur funkar det?

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss