fbpx

Google My Business för nybörjare

Vad är det, hur fungerar det och vilka är dess fördelar?

Google My Business är det perfekta verktyget för mindre företag när det gäller att synas på Google. Det är också helt gratis och väldigt enkelt att använda. I flertalet artiklar som skrivits på denna sida så har Google My Business nämnts och det är verkligen inte en slump. Alla som skriver om SEO på nätet skriver också att du bör använda denna tjänst och speciellt kopplat mot lokal SEO. För ett mindre lokalt företag är detta ett perfekt sätt för att nå ut till potentiella kunder och visa att ni existerar.

Om man ska diskutera det fina med denna tjänst så handlar det väldigt mycket om att synas på Google. Med det menar vi att när någon söker efter ditt företag så visas uppgifterna från Google My Business direkt till höger på sidan. Se bild till höger. Det ger alltså en möjlighet för en potentiell kund att direkt se relaterade uppgifter om ditt företag utan att klicka sig in på din hemsida.

Recensioner är som dom flesta vet väldigt viktigt för en potentiell kund vid köp av produkt eller tjänst. På Google My Business kan kunderna recensera och betygsätta ditt företag. Det ger en väldig styrka (om du har goda recensioner) gentemot dina konkurrenter. Du kan även interagera genom att besvara dessa recensioner.

En liten varning här är också på sin plats. Risken finns ju alltid att du får dåliga recensioner vilket kan vara ödesdigert så se verkligen till att din leverans mot kund håller högsta kvalité.

Kontaktuppgifter är något som är högsta prio när det gäller att få nya kunder. Det säger väl sig självt att saknas det så kommer det också saknas kunder. Via Google My Business ser den potentiella kunden direkt relevanta kontaktuppgifter till dig. Även öppettider etc. går att lägga in. Du slipper också steget med att kunden måste gå in på din hemsida för kontaktuppgifter, istället syns det direkt i Google.

Du kan och bör lägga upp bilder på din verksamhet på Google My Business. Det skapar en personlig prägel och du kan visa upp ditt företag som du själv vill. Det finns möjlighet att lägga upp flertalet bilder så det går att få lite variation. Google säger det väldigt bra själva också: ”Visa vad som gör ditt företag unikt”.


Sammanfattning

För att sammanfatta så är dom största fördelarna med att använda Google My Business följande:

  • All information om ditt företag på ett enda ställe
  • Uppgifterna syns direkt i Google sök och Google Maps
  • Du syns direkt till höger när någon eftersöker information om ditt företag
  • Möjlighet att få och se recensioner om ditt företag
  • Möjlighet att interagera med kunder via recensionerna
  • Lägga upp personliga bilder som visar ditt företag från sin bästa sida
  • Möjlighet att ta fram statistik på flertalet parametrar kopplat till din Google My Business
  • En potentiell kund ser direkt en karta på var exakt du finns

Google My Business är alltså ett måste för alla företag egentligen men för ett mindre företag kan det vara den lilla skillnaden som gör att kunder börjar ramla in. Satsa också mycket på att få in recensioner från kunder då goda recensioner kommer generera fler kunder.Vill ni veta mer eller ha hjälp med att sätta upp ditt eget Google My Business så kan vi självklart hjälpa er. Kontakta oss via chatten direkt så får du snabb återkoppling.

Lycka till!

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss