fbpx

Googles novemberuppdatering 2021: Vad vi vet hittills

Googles november uppdatering har gått live, och många är nyfikna på vad detta innebär för deras webbplats. Det är viktigt att förstå effekterna av Google-uppdateringen innan man gör några förändringar. I det här blogginlägget går vi igenom vad vi hittills vet om Googles november uppdatering.

Google har bekräftat att en uppdatering av sökalgoritmen började införas i lokala sökresultat i slutet av november och avslutades den 8 december.

Uppdateringen innebär en ”ombalansering” av de ranking kriterier som Google tar hänsyn till när det gäller lokala sökresultat.

Uppdateringen kallas November 2021 local search. Även om uppdateringen inte kom att märkas av förrän i början av december.

Här hittar ni Googles egna bekräftelse på uppdateringen.

Exakt hur det har tweakats vet vi inte exakt. Men som vanligt gäller kriterierna för lokala söket att man är

A) Har ett lokalt företag

B) Befinner sig Geografiskt i området som man vill täcka

C) Uppdaterad hemsida med relevant information.

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering.

Här kan ni läsa mer om tidigare uppdateringar.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss