fbpx

Fördelar och nackdelar med att skapa en hemsida med Wix.

Fördelar och nackdelar med att skapa en hemsida med Wix.

I det här inlägget så kommer vi att gå igenom vilka fördelar och nackdelar som finns med att skapa en hemsida med Wix. Jag kommer också att gå igenom lite snabbt vad Wix är för något.

Vad är Wix?

Wix är en webbplats tjänst som är framtagen av företaget Wix.com som erbjuder snabba och enkla lösningar för företag och privatpersoner som vill skapa en hemsida.

Wix använder sig utav färdiga layouter av hemsidor som man då kan göra om till sin egna hemsida. Då Wix använder sig utav en abonnemangs modell så betalar man månadsvis för sin hemsida och domän om man väljer att hyra det.

Fördelar och nackdelar med Wix

Det finns både för och nackdelar med att använda Wix när man ska bygga en hemsida precis med som alla lösningar för hemsidor. Men här är några saker som kan vara bra att tänka på innan man väljer Wix.

Fördelar med Wix

  • Billigt att komma igång med
  • Det går relativt snabbt att skapa en hemsida
  • Automatisk backup
  • Teknisk support

Nackdelar med Wix

  • Kan bara välja mellan färdiga layouter, går inte att bygga fritt
  • Om du bygger din hemsida med Wix gratis alternativ så kommer det att visas annonser på hemsidan.
  • Mindre plugins (tillägg) att välja på 
  • Inte lika bra för sökmotoroptimering (SEO)

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss