fbpx

Hur tydligt visar du din E-postadress?

Hur tydligt visar du din E-postadress?

Att göra det enklare för dina besökare/kunder att ta kontakt med dig som företagare är en viktigt del av en hemsidas användarupplevelse. 

Desto enklare det är för kunden/besökaren att komma i kontakt med dig desto troligare är det att dom utför den typen av handling på din hemsida.

Ett av dom mer populärare sätten för att ta kontakt med exempelvis ett företag är genom mail. Därför är det viktigt att ha en synlig e-postadress på sin hemsida.

Tips på läsning

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Så gör du för att ändra SEO-titeln i Yoast

Här kan du placera din e-postadress så att den blir så synlig och tydlig.

  • Visa e-postadressen i sidhuvudet och sidfoten

För att göra sin e-postadress synlig men ändå så att det inte tar över och är i vägen för innehållet så kan man t,ex placera den högst upp i sidhuvudet (headern).

Man kan också lägga den i sidfoten samtidigt som man visar den i sidhuvudet.

Då kommer din e-postadress automatiskt synas på hemsidans alla sidor både i sidhuvudet och i sidfoten.

  • Lägg till din e-postadress i en text och uppmana till handling

Man kan också välja att placera sin e-postadress i en text där man lite snyggt skriver t,ex att … är du intresserad eller har några frågor så är du välkommen att kontakta oss via vår e-post: exempel@1234.se. 

När man skriver in sin e-postadress i en text på hemsidan så kan det vara bra att den passar in i texten så att det blir en röd tråd. Annars så kan detta uppfattas som konstigt och besökarna kanske inte kommer att höra av sig till dig via mail eller missa den helt.

  • Visa din e-postadress med en knapp

Ett sätt för att göra sin e-postadress mer synlig och tydlig är att man kan placera en eller flera knappar på sin hemsida med sin e-post. Knapparna kan man dessutom styla så att dom passar hemsidans tema och det blir även snyggt och ger ett professionellt intryck. En knapp kan komma att förbättra din användarupplevelse och kan göra så att fler besökare kanske återvänder till hemsidan.

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.