fbpx

Microsoft Teams: Vad är det och hur fungerar det?

För dig som söker ett sätt att kunna ha online-möten med dina kollegor eller vänner så finns det ett flertal olika plattformar som man kan använda. Men i det här inlägget så ska vi kolla lite närmare på vad Microsoft Teams är och hur det fungerar.

Vad är Microsoft Teams

Microsoft Teams är en plattform som gör det möjligt för dig att ha online-möten med dina kollegor eller vänner. Du kan använda den för att diskutera idéer, samarbeta i projekt eller bara prata med varandra. Den är enkel att använda och du kan komma åt den var som helst med en internetanslutning.

Vilka fördelar finns det med att använda Microsoft Teams

Det finns många fördelar med att använda Microsoft Teams. Här är några av de viktigaste:

  • Du kan komma åt det var som helst med en internetuppkoppling.
  • Det är lätt att använda och du behöver ingen särskild utbildning eller programvara för att använda det.
  • Du kan ha onlinemöten med så många personer som du vill.
  • Det är ett utmärkt sätt att samarbeta i projekt eller diskutera idéer med dina kollegor.
  • Du kan spela in dina möten och spela upp dem senare om du behöver gå igenom dem.

Så kommer du igång med Microsoft Teams

Här kan du läsa hur man gör för att installera och komma igång med Microsoft Teams.

  1. Först måste du ladda ner och installera Microsoft Teams-appen. När du har gjort det öppnar du appen och loggar in med ditt Microsoft-konto.
  2. Därefter måste du skapa ett team. För att göra detta går du till fliken Teams och klickar på +-ikonen. Ange namnet på ditt team och klicka på Skapa team.
  3. Nu måste du lägga till medlemmar i teamet. Detta gör du genom att gå till fliken Medlemmaroch klicka på ikonen +. Välj de personer du vill lägga till och klicka på Lägg till.
  4. Det sista steget är att börja använda Microsoft Teams. Detta gör du genom att gå till fliken Hem och välja den kanal du vill gå med i. Du kan också skapa en ny kanal genom att gå till knappen Ny och välja Kanal.

Vilka är de olika typerna av kanaler i Microsoft Teams?

Du kan skapa tre huvudtyper av kanaler i Microsoft Teams: offentliga, privata och dolda. En offentlig kanal är synlig för alla teammedlemmar och alla som har bjudits in till teamet av en administratör eller ägare.

Privatkanaler är endast synliga för de personer som är medlemmar i kanalen. Dolda kanaler är inte synliga för teammedlemmar eller någon annan utanför teamet.

Hur går jag med i ett möte i Microsoft Teams?

Om du vill gå med i ett möte går du till fliken Möten och klickar på ikonen +. Välj det möte du vill delta i och klicka på Gå med. Du kan också delta i ett möte genom att klicka på länken i inbjudningsmeddelandet.

Hur spelar jag in ett möte i Microsoft Teams?

Om du vill spela in ett möte går du till fliken Möte och klickar på knappen Spela in. Om du vill stoppa inspelningen går du till fliken Inspelning och klickar på knappen Stopp. Videon av mötet sparas på din dator.

Microsoft Teams är ett utmärkt sätt att ha onlinemöten med kollegor eller vänner. Det är lätt att använda och du kan komma åt det var som helst med en internetanslutning. Det är ett utmärkt sätt att samarbeta i projekt eller diskutera idéer med dina kollegor.

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.