fbpx

Skala ner och fokusera på färre saker

En sak som vi tycker är återkommande i företagande, livet och såklart hemsidor och sökmotoroptimering. Är att kunna fokusera på det som är viktigt.

Vi har begränsat med tid. Begränsat med energi. Begränsat med resurser. Ja. Det finns helt enkelt saker som gör att vi inte har möjlighet att alla de saker som vore roligt.

När det kommer till sökmotoroptimering exempelvis, så finns det nästan oändlig antal sökord att sökmotoroptimera på. Men däremot är bra sökord begränsade.

Med “bra” tänker vi ur det relativa perspektivet.  Beroende på vilken nisch man är i. Det geografiska området. Hur konkurrensen ser ut. Vad är det som i sluten ger positiv ROI helt enkelt. Vi vill lägga krutet där vi får mest PANG för pengarna.

Risken finns annars att man tunnar ut sina ansträngningar för mycket. Utan att veta vad som faktiskt ger då bäst avkastning.

Det är därför det ibland kan vara nyttigt att stanna upp och se att fokus ligger på rätt saker.  Både i företagandet. Livet och såklart hemsidor och sökmotoroptimering.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss