fbpx

Snickare för vadå sökordsanalys

Vadå för snickare sa du? Olika typer av snickar-sökningar ger olika resultat på Google.

När vi hjälper företag att få in kunder via Google, så är sökordsanalys en del av processen för att hitta de olika alternativen en potentiell skulle kunna söka på.

Att bara placera sig i toppen för ordet snickare kan vara otroligt lukrativt. Men konkurrensen är oftast därefter. Därför kan det ibland vara smart att bredda portföljen med sökord och täcka upp andra mer “long tail” sökord.

Gör du en sökning som innehåller exempelvis “Snickare” i kombination med “för” så kan du exempelvis få uppslag på olika söktermer som en kund letar efter.

Exempelvis:

● snickare för mindre jobb
● snickare för altanbygge
● snickare för småjobb
● snickare för renovering
● snickare för fönster

Gör man en sökning på dessa får vi upp färre exakta träffar än om vi skulle sökt bara på ordet snickare. Det är oftast mindre volym på dessa ord men mindre konkurrens.

En annan fördel, förutom mindre konkurrens, är att om någon gör en sådan sökning så har den potentiella kunden kommit ganska långt i sin köpprocess och är sugen på att slå till på att anlita en duktig snickare.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss