fbpx

Snickare för vadå sökordsanalys

Vadå för snickare sa du? Olika typer av snickar-sökningar ger olika resultat på Google.

När vi hjälper företag att få in kunder via Google, så är sökordsanalys en del av processen för att hitta de olika alternativen en potentiell skulle kunna söka på.

Att bara placera sig i toppen för ordet snickare kan vara otroligt lukrativt. Men konkurrensen är oftast därefter. Därför kan det ibland vara smart att bredda portföljen med sökord och täcka upp andra mer “long tail” sökord.

Gör du en sökning som innehåller exempelvis “Snickare” i kombination med “för” så kan du exempelvis få uppslag på olika söktermer som en kund letar efter.

Exempelvis:

● snickare för mindre jobb
● snickare för altanbygge
● snickare för småjobb
● snickare för renovering
● snickare för fönster

Gör man en sökning på dessa får vi upp färre exakta träffar än om vi skulle sökt bara på ordet snickare. Det är oftast mindre volym på dessa ord men mindre konkurrens.

En annan fördel, förutom mindre konkurrens, är att om någon gör en sådan sökning så har den potentiella kunden kommit ganska långt i sin köpprocess och är sugen på att slå till på att anlita en duktig snickare.

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss