fbpx

Vad är en favicon och hur ändrar jag den i WordPress?

Enligt definitionen är en favicon (även kallad webbplatsikon) ”en liten ikon som associeras med en viss webbplats eller webbsida” Favicons hjälper användare att snabbt identifiera sina favoritwebbplatser i webbläsarens bokmärkesfält.

I WordPress visas favicon vanligtvis i webbläsarens adressfält och bredvid webbplatsens namn i en lista över bokmärken

Även om standard favoritikonen för WordPress är bra för de flesta webbplatser finns det tillfällen då du kanske vill ändra den till något mer anpassat eller märkesbaserat. I det här inlägget visar vi hur du ändrar din favicon i WordPress.

1. Skapa eller hitta en bild som du vill använda som favicon. Den här bilden bör vara 16×16 pixlar eller 32×32 pixlar

2. När du har din bild klar går du till din WordPress-adminpanel och klickar på ”Utseende” sen “Anpassa”.

3. Nästa steg så klickar du på “Sidhuvud” som du hittar i det vänstra fältet och klickar sedan på “Webbplatsidentitet”. Sedan går du till avsnittet “webbplatsikon” och trycker på knappen “välj ikon för webbplatsen”.

4. Detta öppnar WordPress mediebibliotek där du kan välja eller ladda upp din nya faviconbild.

5. När du har valt din bild klickar du på knappen ”Publicera” högst upp på sidan för att spara dina ändringar.

6. Det var allt! Din nya favicon kommer nu att vara synlig i adressfältet i din webbläsare när folk besöker din webbplats.

Om du någonsin vill ändra din favicon igen upprepar du bara dessa steg.

Obs: Om du använder ett caching-plugin på din WordPress-webbplats, se till att rensa cacheminnet efter att du har ändrat ditt favicon så att folk ser det nya istället för det gamla cacheminnet som webbläsaren har lagrat i cacheminnet.

Att välja den perfekta faviconbilden för din webbplats

När du väljer en favicon-bild för din webbplats finns det några saker du måste tänka på

  • Bilden ska vara enkel och lätt att känna igen även i små storlekar (kom ihåg att den bara är 16×16 eller 32×32 pixlar)
  • Filformatet bör vara .ico (detta är standardfilformatet för favicons). Du kan vanligtvis konvertera andra vanliga format som .png eller .jpg till .ico med hjälp av en onlinekonverterare som ICO Convert.
  • Försök att inte använda för många färger i din bild så att den ser bra ut på både ljusa och mörka bakgrunder (adressfältet i webbläsare kan vara antingen ljust eller mörkt beroende på vilket tema folk använder). En logotyp eller ikon med bara en färg fungerar oftast bäst här

Kom ihåg att rensa cacheminnet efter att du har ändrat din favicon så att folk ser den nya i stället för den gamla som cachas i webbläsaren.

Senaste inläggen

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Shopify SEO-konsulter erbjuder ovärderlig expertis för att optimera din e-handelsbutik. De kan hjälpa till att öka din webbplats synlighet, förbättra trafiken och öka konverteringarna genom att dra nytta av sökmotoroptimering. Vad är en Shopify SEO Konsult? En Shopify SEO konsult är en expert på sökmotoroptimering (SEO) specifikt för Shopify-butiker. Dessa specialister kan hjälpa till med …

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik Läs mer »

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Inledningsvis kan Shopify SEO vara en utmaning, men när du förstår det grundläggande är det lätt att applicera. Med relevant SEO-strategi kan du dra nytta av organisk trafik och locka mer besökare till din Shopify-butik. Vad är Shopify SEO? Shopify SEO är processen för att optimera din webbutik för att förbättra dess synlighet i sökmotorer …

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik Läs mer »

Kontakta oss