fbpx

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är egentligen https (SSL) och varför ska du bry dig? Ja det är den frågan vi ska svara på i det här inlägget.

En hemsida/ webbplats brukar i normala fall använda sig utav en enkel http som står för Hypertext Transfer Protocol som är ett kommunikationsprotokoll mellan en hemsida och en användare.

Vad står då https (SSL) för egentligen då? Jo det är en mer utvecklad version av http som står för Hypertext Transfer Protocol Secure. Med en https (SSL) så får du en säkrare kommunikation mellan din hemsida och hemsidans användare.

Tips på läsning

Några tips för ett företags webbsida

Få fler kunder genom en god struktur på er hemsida

Hur funkar https (SSL) i jämförelse med http och varför ska du bry dig?

Skillnaden mellan https (SSL) och http är sättet som information från en hemsida transporteras, kan man säga. Man kan nästan jämföra det med en värdetransport och en vanlig transport.

Https:en (SSL) är som värdetransporten som säkrar upp transport mellan punkt A och B så att ingen obehörig kommer åt innehållet. Medans http är som en vanlig transport som nästan vem som helst kan läsa och stjäla.

Vi säger att du ska skicka ett meddelande till webbplats ägaren via ett kontaktformulär. Med https precis som värde transporten så krypterar den all information så att det blir svårare att tyda och stjäla på vägen mellan hemsida och besökare.

Den vanliga http transporterar men krypterar in informationen så att det blir enklare för hackare att stjäla eller kapa information från hemsidan.

Hur kan man se om en hemsida använder sig utav https (SSL)?

En hemsida som använder sig utav https (SSL) kommer att ha en lås ikon längst till vänster bredvid webbplatsadressen i sökfältet. På så sätt kan du se att det är säkert att använda hemsidan utan att din information som personuppgifter sprids på nätet.

Sammanfattning

Genom att sammanfatta allt det här så kan vi komma fram till att använda sig utav en https (SSL) är mycket säkrare i jämförelse med http. Det gör så att dina besökare på hemsidan känner sig säkrare och det ger ett mer seriöst intryck om du är företagare och har en hemsida med https (SSL).

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.