fbpx

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är egentligen https (SSL) och varför ska du bry dig? Ja det är den frågan vi ska svara på i det här inlägget.

En hemsida/ webbplats brukar i normala fall använda sig utav en enkel http som står för Hypertext Transfer Protocol som är ett kommunikationsprotokoll mellan en hemsida och en användare.

Vad står då https (SSL) för egentligen då? Jo det är en mer utvecklad version av http som står för Hypertext Transfer Protocol Secure. Med en https (SSL) så får du en säkrare kommunikation mellan din hemsida och hemsidans användare.

Tips på läsning

Några tips för ett företags webbsida

Få fler kunder genom en god struktur på er hemsida

Hur funkar https (SSL) i jämförelse med http och varför ska du bry dig?

Skillnaden mellan https (SSL) och http är sättet som information från en hemsida transporteras, kan man säga. Man kan nästan jämföra det med en värdetransport och en vanlig transport.

Https:en (SSL) är som värdetransporten som säkrar upp transport mellan punkt A och B så att ingen obehörig kommer åt innehållet. Medans http är som en vanlig transport som nästan vem som helst kan läsa och stjäla.

Vi säger att du ska skicka ett meddelande till webbplats ägaren via ett kontaktformulär. Med https precis som värde transporten så krypterar den all information så att det blir svårare att tyda och stjäla på vägen mellan hemsida och besökare.

Den vanliga http transporterar men krypterar in informationen så att det blir enklare för hackare att stjäla eller kapa information från hemsidan.

Hur kan man se om en hemsida använder sig utav https (SSL)?

En hemsida som använder sig utav https (SSL) kommer att ha en lås ikon längst till vänster bredvid webbplatsadressen i sökfältet. På så sätt kan du se att det är säkert att använda hemsidan utan att din information som personuppgifter sprids på nätet.

Sammanfattning

Genom att sammanfatta allt det här så kan vi komma fram till att använda sig utav en https (SSL) är mycket säkrare i jämförelse med http. Det gör så att dina besökare på hemsidan känner sig säkrare och det ger ett mer seriöst intryck om du är företagare och har en hemsida med https (SSL).

Senaste inläggen

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Alla vet hur det är att vänta i en evighet på att en hemsida ska ladda. Det tar oftast bara några sekunder, men det känns som en evighet. Detta är särskilt snabbt när denna evighet särskiljer sig från övriga evigheter, som är några sekunder kortare. Det kan tyckas oärligt att prata om evigheter när det faktiskt pratas om sekunder, men allting är relativt.

Världens största sökmotor – Google

Världens största sökmotor – Google

Google är ett amerikanskt företag som i allra första hand är en sökmotor på internet – enkelt förklarat kan det jämföras med gula sidorna. Skillnaden ligger i det extremt större utbudet, den högre effektiviteten och den ökade användarmöjligheten. Allt det som kännetecknas som internet kan i princip tillskrivas Google i viss mån.

Kontakta oss