fbpx

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är https (SSL) och varför ska du bry dig?

Vad är egentligen https (SSL) och varför ska du bry dig? Ja det är den frågan vi ska svara på i det här inlägget.

En hemsida/ webbplats brukar i normala fall använda sig utav en enkel http som står för Hypertext Transfer Protocol som är ett kommunikationsprotokoll mellan en hemsida och en användare.

Vad står då https (SSL) för egentligen då? Jo det är en mer utvecklad version av http som står för Hypertext Transfer Protocol Secure. Med en https (SSL) så får du en säkrare kommunikation mellan din hemsida och hemsidans användare.

Tips på läsning

Några tips för ett företags webbsida

Få fler kunder genom en god struktur på er hemsida

Hur funkar https (SSL) i jämförelse med http och varför ska du bry dig?

Skillnaden mellan https (SSL) och http är sättet som information från en hemsida transporteras, kan man säga. Man kan nästan jämföra det med en värdetransport och en vanlig transport.

Https:en (SSL) är som värdetransporten som säkrar upp transport mellan punkt A och B så att ingen obehörig kommer åt innehållet. Medans http är som en vanlig transport som nästan vem som helst kan läsa och stjäla.

Vi säger att du ska skicka ett meddelande till webbplats ägaren via ett kontaktformulär. Med https precis som värde transporten så krypterar den all information så att det blir svårare att tyda och stjäla på vägen mellan hemsida och besökare.

Den vanliga http transporterar men krypterar in informationen så att det blir enklare för hackare att stjäla eller kapa information från hemsidan.

Hur kan man se om en hemsida använder sig utav https (SSL)?

En hemsida som använder sig utav https (SSL) kommer att ha en lås ikon längst till vänster bredvid webbplatsadressen i sökfältet. På så sätt kan du se att det är säkert att använda hemsidan utan att din information som personuppgifter sprids på nätet.

Sammanfattning

Genom att sammanfatta allt det här så kan vi komma fram till att använda sig utav en https (SSL) är mycket säkrare i jämförelse med http. Det gör så att dina besökare på hemsidan känner sig säkrare och det ger ett mer seriöst intryck om du är företagare och har en hemsida med https (SSL).

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss