fbpx

Välj din plattform: WordPress eller Wix

Om du är bloggare, företagare eller bara vill skapa en egen webbplats för skojs skull har du ett antal alternativ. Vi ska jämföra två: WordPress eller Wix. Valet kan vara svårt och frustrerande ibland. I den här artikeln kommer vi att jämföra de två plattformarna och hjälpa dig att bestämma vilken som är bäst för dina behov.

Vilka är fördelarna med varje plattform

Fördelar med WordPress

Om du är ett företag som använder WordPress har du tillgång till ett stort antal utvecklare, designers och användare som kan hjälpa dig med allt från att konfigurera din webbplats till att skapa anpassade teman och plugins. Det finns också många online-resurser (t.ex. bloggar, forum och kurser) som kan lära dig hur du använder WordPress effektivt.

Även för privatpersoner och bloggare WordPress är mycket anpassningsbar och du kan få din webbplats att se ut och kännas precis som du vill. Du har kontroll över varje aspekt av din webbplats, från typsnitt och färger till funktionalitet och layout.

Fördelar med WIX

Wix fördel jämfört med WordPress är att det är enklare att använda. Det finns inga komplicerade inställningar eller konfigurationer och du behöver inga tekniska kunskaper för att komma igång. Wix erbjuder också ett stort antal mallar (både gratis och betalda) som du kan använda för att skapa din webbplats.

WordPress vs Wix – Vilken är lättast att använda.

Lättast att använda är WIX. Men om du vill ha mer kontroll över utformningen av din webbplats är WordPress ett bättre alternativ.

Det kan hända att du vill göra ändringar eller justeringar av webbsidan med tiden, då kan det uppstå problem om man använder WIX. Med WIX är du begränsad när det gäller antalet sidor och funktioner som du kan använda. Med WordPress har du mer flexibilitet

Vilken är gratis

Både WIX och WordPress kommer i gratisversioner. Men då får du stå ut med annonser och annan typ av reklam. Det fungerar bra om man är bloggare eller privatperson. Men är du däremot företagare vill du helst inte visa någon annans reklam på din sida.

Istället kan det exempelvis vara bra skaffa ett eget webbhotell med WordPress där du får betala någon hundralapp i månaden. Med WIX finns det också betalda versioner som går runt hundralappen.

WordPress vs Wix. Vilken är bäst för SEO

WordPress är bättre för SEO eftersom det har många inbyggda funktioner som hjälper till med sökmotoroptimering. Du kan också installera plugins för att ytterligare förbättra din synlighet.

Jämförelse i punktform mellan de olika plattformarna.

WordPress kortfattat

  • WordPress har ett stort community som hjälper dig med allt från att konfigurera din webbplats till att skapa anpassade teman och plugins.
  • WordPress är mycket anpassningsbar och ger dig kontroll över alla aspekter av webbplatsen, inklusive typsnitt och färger, funktionalitet och layout.
  • WordPress erbjuder många inbyggda funktioner som är bra för sökmotoroptimering
  • Du kan göra ändringar eller justeringar av din webbplats i framtiden när du använder WordPress

WIX Kortfattat

  • Wix är enklare att använda, inga komplicerade inställningar
  • Låter dig skapa din webbplats med ett stort antal mallar
  • Inbyggda funktioner för sökmotoroptimering

Så ska du tänka när du väljer mellan WordPress och WIX

Om du är ett företag är WordPress det bättre alternativet. Om du är privatperson eller bloggare kan WIX vara mer lämpligt för dina behov. Om du vill ha mer kontroll över utformningen av din webbplats ska du dock välja WordPress. Båda plattformarna finns i gratis- och betalversioner – se till att du väljer rätt för dina behov.

Du kanske också är intresserad av:

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.