fbpx

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också ser bra ut och fungerar väl.

Men vilken plattform ska du använda för att bygga din webbplats? Vi ska titta på två av dessa. WordPress och Squarespace. Båda har sina för- och nackdelar, så det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig. Låt oss dela upp det.

Användarvänlighet

När det gäller användarvänlighet har Squarespace definitivt övertaget. Med Squarespace är allting drag-and-drop, vilket innebär att du inte behöver några kunskaper i kodning för att bygga en vacker webbplats. WordPress är å andra sidan lite mer komplicerat. Även om det finns en del teman och plugins som erbjuder drag-and-drop-funktionalitet, behöver du i allmänhet åtminstone grundläggande kunskaper i kodning för att skapa och anpassa en WordPress-webbplats.

Flexibilitet och skalbarhet

När det gäller flexibilitet och skalbarhet är WordPress bättre än Squarespace. WordPress är en plattform med öppen källkod, vilket innebär att det bokstavligen finns miljontals teman och plugins tillgängliga för att anpassa din webbplats som du vill.

Och om du inte kan hitta ett plugin eller tema som gör exakt vad du vill kan du alltid anlita en utvecklare för att skapa ett åt dig. Squarespace är inte alls lika flexibelt; även om du kan göra vissa anpassningar är det definitivt inte lika enkelt som med WordPress.

När det gäller skalbarhet kan WordPress-webbplatser enkelt skalas upp eller ner beroende på dina behov; med Squarespace är du i stort sett fast med den plan du registrerar dig för.

Kostnad / Pris

Båda plattformarna har gratis- och betalversioner, och kostnaden för varje plattform beror på vilka funktioner du behöver för din webbplats. Generellt sett tenderar dock WordPress-webbplatser att vara billigare än Squarespace-webbplatser eftersom det finns fler gratis teman och plugins tillgängliga.

Slutsats

Så vilken plattform ska du använda för din företagswebbplats? Det beror verkligen på dina behov och preferenser. Om du vill ha en lättanvänd plattform med minimala anpassningsmöjligheter är Squarespace förmodligen ditt bästa val. Men om du letar efter en mer flexibel plattform med obegränsade anpassningsalternativ (även om det innebär att du måste offra en viss enkelhet), är WordPress förmodligen rätt väg att gå. I slutändan är valet ditt!

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss