fbpx

WordPress för föreningar: Tips att tänka på

Om du driver eller är i en förening vet du att det finns mycket att göra. Från medlemshantering och evenemang till marknadsföring och kommunikation är det lätt att känna att man dras åt en miljon olika håll.

En sak som kan hjälpa till att lätta på belastningen är att använda WordPress för att driva din webbplats. WordPress är ett innehållshanteringssystem som kan spara tid och krångel samtidigt som det ger en bra upplevelse för dina medlemmar.

Här är några tips att tänka på om du funderar på att använda WordPress för din förenings webbplats.

1. Håll det enkelt

Det fina med WordPress är att det är oändligt anpassningsbart. Det kan dock också vara en förbannelse om du inte är försiktig. När det gäller din förenings webbplats är mindre mer. Du vill att din webbplats ska vara lätt att navigera och okomplicerad så att medlemmarna kan hitta det de söker utan krångel. Det betyder att du måste motstå lusten att lägga till alla möjliga klockor och visselpipor – håll den enkel och ren.

2. Använd plugins / tillägg

En av de bästa sakerna med WordPress är det stora utbudet av plugins som finns tillgängliga. Dessa plugins kan utöka funktionaliteten på din webbplats och göra livet enklare för dig och dina medlemmar.

Det finns till exempel plugins som kan hjälpa till med medlemshantering, evenemangshantering, betalningshantering, formulär med mera.

Innan du börjar bygga upp din webbplats bör du ägna lite tid åt att undersöka vilka plugins som kommer att vara mest användbara för dina specifika behov.

3. Tänk på mobilen

Numera är det fler människor än någonsin som har tillgång till internet från sina mobila enheter. Det innebär att det är viktigare än någonsin att se till att din webbplats är mobilanpassad.

Lyckligtvis gör WordPress detta enkelt med responsiva teman som automatiskt anpassar sig till alla skärmstorlekar. När du väljer ett tema för din WordPress-webbplats, se till att välja ett som är responsivt så att du vet att den kommer att se bra ut oavsett hur dina medlemmar i föreningen kommer åt den.

Slutsats

Om du håller på att utforma en ny webbplats för din förening bör du definitivt överväga att använda WordPress som innehållshanteringssystem. Det är lätt att använda, oändligt anpassningsbart och det finns massor av användbara plugins tillgängliga för att utöka dess funktionalitet.

Kom bara ihåg att hålla det enkelt, dra nytta av användbara plugins och välj ett tema som är responsivt så att det ser bra ut på alla enheter.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss