fbpx

WordPress med webbhotell

WordPress är en stabil plattform för att bygga upp din webbplats. Den är lätt att använda och har ett ständigt växande antal funktioner som hjälper dig att bygga ditt företags webbplats. Men hur är det med hosting?

Behöver du ett webbhotell för att kunna använda WordPress? Svaret är ja! Ett webbhotell tillhandahåller det utrymme på webben där dina filer finns så att människor kan få tillgång till dem via sin internetanslutning.

Det här blogginlägget kommer att försöka lära dig vad hosting är och hur det fungerar med WordPress.

Vad är hosting och webbhotell?

Hosting är den plats där filerna på din webbplats lagras online. Det kan vara på en server i molnet eller en annan typ av webbhotellstjänst som Amazon Web Services (AWS). Ett webbhotell är ett företag som tillhandahåller teknik och tjänster för att vara värd för din webbplats på Internet.

Det är en fördel om du kan hitta ett webbhotell med WordPress redan installerat, eftersom det innebär att du inte behöver installera något manuellt.

Det finns olika typer av webbhotell, från enkla delade hostingkonton till dedikerade servrar.

Skillnaden mellan delad och dedikerade servrar

En delad server är en maskin eller virtuell privat server (VPS) som är värd för många webbplatser. Du delar resurser med andra kunder på samma webbhotellskonto.

Fördelarna med en delad server är att den är billigare än en dedikerad server och att den är lättare att installera

Nackdelarna med en delad server är att du delar resurser med andra kunder (inklusive lagringsutrymme och bandbredd), och om en kunds webbplats hackas eller utsätts för en DDoS-attack kan detta påverka din webbplats också.

Dedikerade servrar ger dig däremot möjlighet att ha ditt eget dedikerade utrymme för hosting. Ett dedikerat webbhotell erbjuder endast en enda webbplats och ingen delning av resurser. Den största fördelen med en dedikerad server är att du har full kontroll över den.

Dina krav på webbhotell beror på hur stor din webbplats är, hur många besökare den har och vilken typ av prestanda du behöver

Varför behöver du ett webbhotell för att använda WordPress?

Om du använder WordPress tillhandahåller ditt webbhotell serverutrymme och teknisk support

Välja värd utifrån dina behov och din budget

WordPress hosting är oftast prisvärt. De bästa webbhotell erbjuder bra funktioner och snabba hastigheter. Sen ska webbhotellet var pålitligt. Om du stöter på tekniska problem eller om din webbplats ofta går ner kan ett bra supportteam hjälpa dig att snabbt få igång den igen.

Det här kommer i sin tur att göra stor skillnad för dina användares upplevelse

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.