fbpx

WordPress med webbhotell

WordPress är en stabil plattform för att bygga upp din webbplats. Den är lätt att använda och har ett ständigt växande antal funktioner som hjälper dig att bygga ditt företags webbplats. Men hur är det med hosting?

Behöver du ett webbhotell för att kunna använda WordPress? Svaret är ja! Ett webbhotell tillhandahåller det utrymme på webben där dina filer finns så att människor kan få tillgång till dem via sin internetanslutning.

Det här blogginlägget kommer att försöka lära dig vad hosting är och hur det fungerar med WordPress.

Vad är hosting och webbhotell?

Hosting är den plats där filerna på din webbplats lagras online. Det kan vara på en server i molnet eller en annan typ av webbhotellstjänst som Amazon Web Services (AWS). Ett webbhotell är ett företag som tillhandahåller teknik och tjänster för att vara värd för din webbplats på Internet.

Det är en fördel om du kan hitta ett webbhotell med WordPress redan installerat, eftersom det innebär att du inte behöver installera något manuellt.

Det finns olika typer av webbhotell, från enkla delade hostingkonton till dedikerade servrar.

Skillnaden mellan delad och dedikerade servrar

En delad server är en maskin eller virtuell privat server (VPS) som är värd för många webbplatser. Du delar resurser med andra kunder på samma webbhotellskonto.

Fördelarna med en delad server är att den är billigare än en dedikerad server och att den är lättare att installera

Nackdelarna med en delad server är att du delar resurser med andra kunder (inklusive lagringsutrymme och bandbredd), och om en kunds webbplats hackas eller utsätts för en DDoS-attack kan detta påverka din webbplats också.

Dedikerade servrar ger dig däremot möjlighet att ha ditt eget dedikerade utrymme för hosting. Ett dedikerat webbhotell erbjuder endast en enda webbplats och ingen delning av resurser. Den största fördelen med en dedikerad server är att du har full kontroll över den.

Dina krav på webbhotell beror på hur stor din webbplats är, hur många besökare den har och vilken typ av prestanda du behöver

Varför behöver du ett webbhotell för att använda WordPress?

Om du använder WordPress tillhandahåller ditt webbhotell serverutrymme och teknisk support

Välja värd utifrån dina behov och din budget

WordPress hosting är oftast prisvärt. De bästa webbhotell erbjuder bra funktioner och snabba hastigheter. Sen ska webbhotellet var pålitligt. Om du stöter på tekniska problem eller om din webbplats ofta går ner kan ett bra supportteam hjälpa dig att snabbt få igång den igen.

Det här kommer i sin tur att göra stor skillnad för dina användares upplevelse

Hur du hittar det bästa webbhotellet för WordPress


Det kan vara lite överväldigande i början att kunna välja det ”bästa WordPress webbhotellet” – men oroa dig inte, Här är vad du behöver veta för att välja rätt webbhotell för din WordPress-webbplats

Undersök och jämför webbhotell


Det första steget är att göra lite research och jämföra olika webbhotell. Notera funktioner som kostnad, lagringsutrymme, kundtjänst och drifttidsgarantier. Du bör också kolla in användarrecensioner från andra kunder som har använt deras tjänster innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Välj rätt paket


När du har begränsat din lista över potentiella värdar är det dags att välja rätt paket. De flesta webbhotell erbjuder flera olika paket som skiljer sig åt när det gäller funktioner och pris (t.ex. delat webbhotell vs VPS). Välj ett som uppfyller dina behov och din budget samtidigt som du får en högkvalitativ service

Installera och konfigurera din webbplats


När du har valt värd och paket är det dags att installera och konfigurera din webbplats. Den här processen kan vara skrämmande om du inte är bekant med webbhotell eller kodningsspråk som HTML eller CSS – men oroa dig inte! Många webbhotell tillhandahåller enkla instruktioner om hur du kommer igång med din nya webbplats – så det är bara att följa med steg för steg tills allt är korrekt konfigurerat

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss