fbpx

WordPress-tillägg: Vad de är och hur de fungerar

WordPress-tillägg är tillägg som gör att du kan göra mer med din webbplats. De kan lägga till nya funktioner eller förbättra WordPress funktionalitet. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad WordPress-tillägg är och hur de fungerar. Vi kommer också att ge en lista över några av våra favorit WordPress-tillägg.

Vad är WordPress-tillägg?

WordPress-tillägg är tillägg som gör att du kan göra mer med din webbplats. De kan lägga till nya funktioner eller förbättra WordPress funktionalitet. Det finns en mängd olika WordPress-tillägg tillgängliga, och alla är utformade för att tjäna ett specifikt syfte.

Tillägg liknar appar i smartphones som iOS och Android. De gör att du kan göra mer med din enhet och anpassa den efter dina behov. Samma sak gäller för WordPress-tillägg – de gör att du kan anpassa din webbplats och få den att fungera som du vill.

Vem gör dessa WordPress tillägg?

Bakom varje WordPress-tillägg är ett team av utvecklare som har skapat det. Dessa utvecklare kan vara allt från oberoende utvecklare till team på stora företag.

Utvecklare skapar WordPress-tillägg av olika anledningar, men de flesta vill få WordPress att fungera bättre för dem själva eller för andra. De kanske också vill lägga till nya funktioner eller anpassa sin webbplats på ett visst sätt. En del utvecklare tar också betalt för sina WordPress-tillägg.

Oavsett anledning är utvecklare en viktig del av WordPress-communityt och vi uppskattar deras hårda arbete.

Hur fungerar WordPress-tillägg?

WordPress-tillägg installeras på samma sätt som plugins. När du har installerat ett tillägg kommer det att visas i din WordPress-kontrollpanel..

För att använda ett tillägg måste du aktivera det. När det väl är aktiverat fungerar tillägget som alla andra insticksprogram på din webbplats.

Vissa tillägg har egna inställningssidor där du kan konfigurera dem efter dina önskemål. Andra fungerar automatiskt när de väl är aktiverade

Vissa WordPress- tillägg är bättre än andra

Precis som med appar i din telefon så finns det både bra och dåliga utvecklare. Det gäller att vara noggrann med vad för typ av WordPress-tillägg man installerar på sitt företags webbsida.

Andra saker att tänka på innan du installerar ditt tillägg är dess kompatibilitet med andra plugins och teman på din webbplats, samt dess recensioner.

Se till att uppdatera dina WordPress-tillägg

En annan viktig sak att komma ihåg är att uppdatera dina WordPress-plugins. Utvecklare släpper ofta uppdateringar för sina tillägg, som innehåller felrättningar och nya funktioner.

Om du inte uppdaterar dina plugins kanske du inte får ut det mesta av dem – och kan till och med utsätta din webbplats för risker.

Att välja rätt typ av Plugin. Gratis eller Premium

Är man ett litet företag med limiterad budget så är gratis alternativ ofta en bra start. Men om du behöver fler funktioner eller mer support erbjuder premium plugins ett mervärde.

När du överväger ett WordPress-plugin bör du ställa dig dessa frågor

-Har insticksprogrammet alla de funktioner jag behöver?

-Uppdateras insticksprogrammet regelbundet?

-Behöver jag hjälp med att installera och använda insticksprogrammet? Om så är fallet, ingår kundsupport?

Fördelar med premium-tillägg: -Regelbundna uppdateringar, så att du har de senaste funktionerna

-Kundsupport om du behöver hjälp med installation eller användning

– innehåller ofta andra bonusar, t.ex. videohandledning och detaljerad dokumentation

Några av våra favorit WordPress tillägg

Elementor Pro: Det här är ett utmärkt tillägg för att skapa anpassade posttyper och taxonomier. Det är perfekt för utvecklare eller företag som behöver mer flexibilitet med sitt innehåll

Rank Math SEO Pro: Det här ett seo-tillägg liknande Yoast SEO. Det hjälper dig att optimera ditt innehåll och förbättra din webbplats sökmotor ranking

Ahrefs SEO WordPress Plugin: Ännu ett bra SEO WordPress-plugin som hjälper dig att spåra din webbplats backlinks och organisk söktrafik

WP-Rocket Pro: Det här caching-pluginet snabbar upp din webbplats genom att cachelagra sidor och inlägg. Det är ett utmärkt alternativ för företag som vill förbättra hastigheten på sin webbplats

Redirection: Det här insticksprogrammet hjälper dig att hantera 301 omdirigeringar och hålla koll på 404-fel. Det är bra för företag som vill hålla sin webbplats frisk och felfri

Det här är bara några av våra favorit tillägg som vi även hjälper våra kunder med. Dessa finns både i gratis och premium versioner.

CLIFFS i punktform

– WordPress-tillägg är som plugins, men med fler funktioner

– Om du vill använda ett tillägg aktiverar du det på samma sätt som du skulle göra med ett plugin

– Se till att uppdatera dina tillägg regelbundet för att få felrättningar och nya funktioner

– Vissa WordPress-tillägg är bättre än andra – var försiktig med vad du installerar!

– Om du är ett litet företag kan gratisalternativ vara en bra start

– Premiumtillägg erbjuder mervärde, till exempel kundsupport

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss