fbpx

WordPress uppdatering till 5.6

WordPress uppdatering till 5.6

Nu finns det en ny stor uppdatering av WordPress 5.6. I det här inlägget så kommer vi att förklara lite vad den nya uppdateringen innebär och vad man ska tänka på innan man uppdaterar till den nya versionen.

Här så kan du också läsa lite om hur du gör för att uppdatera WordPress på din hemsida och vad du kan göra om det går fel med uppdateringen.

Vad är nytt med uppdateringen WordPress 5.6?

Den nya uppdateringen av WordPress 5.6 som släpptes idag den 11 december 2020 är en ganska stor uppdatering av WordPress. Det finns flera nya saker med uppdateringen och dom kan ni läsa om här nedan.

Det här är nytt med WordPress 5.6

  • Uppdaterad Gutenberg editor
  • Ett nytt default-tema
  • Support för PHP 8
  • Ändringar i oEmbed
  • Nya Block Patterns

Varför ska man uppdatera till nyare version?

Det finns flera anledningar till varför man ska uppdatera en hemsidas plugins, teman och system. Men dom två viktigaste anledningar till att man ska uppdatera är för att minska risken för att få virus och att hemsidan ska sluta fungera.

Så har du inte uppdaterat din hemsida så kan det vara dags innan något händer med den.

För dig som använder dig utav WordPress och vill veta hur man gör för att uppdatera WordPress så kan du läsa mer om det nedan. 

Så gör du för att uppdatera till WordPress 5.6.

Här så går vi igenom steg för steg på hur du kan göra för att uppdatera wordpress.

  1. Logga in på dina hemsida med dina inloggningsuppgifter
  1. Gå till Adminpanelen och tryck på uppdateringar
  1. Nu kommer du att se att det finns en ny version av WordPress. Tryck på uppdatera.

En sak som kan vara bra att tänka på innan du trycker på att uppdatera är att göra en säkerhetskopia av dina databas och dina filer. Detta hittar du mer information om på samma sida som du gör uppdateringen.

Vad du kan göra om det går fel med uppdateringen av WordPress 5.6

När man uppdaterar en hemsidas system, teman och plugin i WordPress som till exempel WordPress 5.6 så finns det en risk för att hemsidan kan börja bugga eller sluta funka helt.

Det här låter kanske skrämmande men det finns åtgärder att ta till om det skulle hända. En sak som man alltid ska göra är att göra en säkerhetskopia innan man trycker på uppdatera.

Men om du inte har gjort någon säkerhetskopia så kan du testa följande.

  • Kontakta ditt webbhotell

Om din hemsida skulle krascha eller börja att bugga efter att du har gjort en uppdatering så kan du kontakta support på ditt webbhotell för att få hjälp.

Då kan webbhotellet gå in i din databas och återställa den tidigare versionen av hemsidan.

  • Anlita en webbyrå

Om du inte av någon anledning vill ta hjälp av webbhotellet eller vet hur man gör så kan du ta hjälp av en Webbyrå som hjälper dig.

Senaste inläggen

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Hur får jag besökare att bli kunder på min webbshop?

Hur får jag besökare att bli kunder på min webbshop?

Förstå din Målgrupp Att få besökare att omvandlas till kunder på din webbshop börjar med en sak: att verkligen förstå vilka de är. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att nyckeln ligger i att identifiera och tillgodose våra kunders behov, för det är när vi ger dem vad de vill ha som magin verkligen händer. […]

Kontakta oss