fbpx

WordPress uppdateringen 5.7

Nu har det kommit ut en ny uppdatering av WordPress som heter 5.7 “Esperanza”. I det här inlägget så ska vi kolla lite närmare på vad som är nytt med WordPress uppdateringen 5.7 och vad det innebär.

WordPress är en av världens mest använda och populära online verktyg när det kommer till att bygga hemsidor och bloggar. För dig som vill veta mer om WordPress och dess fördelar så kan ni läsa mer här. 

Då WordPress ska kunna fungera och fortsätta vara ledande inom skapande av hemsidor och bloggar så kommer det att behövas att uppdateras och nu så har den senaste WordPress uppdateringen WordPress 5.7 (Esperanza) kommit.

Här nedan kan du läsa vad som är nytt och vad du kan göra med den nya uppdateringen av WordPress.

1. Ett enklare arbetsflöde i din redigering

Den nya versionen av WordPress kommer verkligen med några smidiga och efterlängtade förbättringar av Gutenberg-block redigeraren.

Med dom nya förbättringarna så blir det enklare att ta mer kontroll över hur din layout på dina sidor kan se ut, utan att behöva utföra några kodningar.

Nedan kan ni läsa mer om dom olika förbättringarna med Gutenberg-block redigeraren.

Dra och släpp ditt innehåll

En av alla dom förbättringarna som kommer med uppdateringen 5.7 är att nu kan du enkelt och smidigt dra och släppa ditt innehåll som du vill lägga till i din layout direkt på sidan du redigerar.

Detta gör att din redigering blir enklare och går mycket snabbare.

Imponera med block i fullhöjd

Något annat som är nytt är ett tillägg som ger dig möjlighet att använda block i fullhöjd. Block med fullhöjd gör så att du nu kan fylla hela skärmen istället för att skärmen är avskalad på sidorna.

Fördelen med att bygga din hemsida med block i fullhöjd är att det främst blir snyggare och du höjer användarupplevelsen på din hemsida.

Fler alternativ för dina knappar

En annan fördel och förbättring med den nya WordPress uppdateringen 5.7 är att du nu har fler alternativ för hur dina knappar ska se ut och vart man kan placera dom på hemsidan.

Ändra storleken på dina sociala ikoner

Den sista saken som har uppdaterats och förbättrats i Gutenberg-block redigeraren är att du nu kan ändra storleken på dina sociala ikoner. Detta gör det möjligt till att du kan placera och justera vart dina ikoner ska synas samt hur dom ska se ut.

Med den här förbättringen så får du också ett större urval av vad för typsnitt som du kan använda när du skapar dina sociala ikoner.

2. Migrera enkelt från HTTP till HTTPS

Nu har vi kommit till den andra punkten när det kommer till vad som är nytt med den nya WordPress uppdateringen 5.7 och det är att det nu är enklare att migrera din hemsida från HTTP till HTTPS.

Att ge sin webbplats skydd är en viktig del både för dig som äger webbplatsen men också för dina besökare på hemsidan.

Därför så har WordPress gjort det ännu enklare för díg att gå från HTTP till HTTPS med en enkel klick uppdateringsprocess.

3. En ny och enklare färgpalett

Den tredje saken som är helt nytt med den senaste uppdateringen 5.7 är att det har kommit en ny och mycket enklare färgpalett. Den nya färgpaletten innehåller 7 kärnfärger med 56 nyanser som man kan välja mellan.

Fördelen med den här färgpaletten är att du nu får ett större utbud av både ljusare och mörkare färgscheman.

4. “Lazy-loading” nu tillgänglig för iframes

Den sista förbättringen som medkommer med den senaste WordPress uppdateringen är den förbättrade funktionen Lazy loading som nu är tillgänglig för iframes.

Med WordPress 5.5-utgåvan i augusti 2020 introducerades standard lazy loading för bilder. Lazy loading innebär att en bild eller ett objekt på din webbplats inte laddas förrän den visas i besökarens webbläsare. Detta gör att laddningstiden minskar och förbättrar hastigheten på din webbplats.

Nu med den nya uppdateringen så har WordPress även gjort det möjligt med Lazy loading när du gör inbäddningar som använder iframes. Allt du behöver att göra är att lägga till attributet loading = “lazy” i din iframe-tagg.

Hoppas att ni tyckte att det här inlägget var intressant och att ni nu vet mer om vad som egentligen är nytt med den senaste uppdateringen av WordPress 5.7.
Om ni vill läsa mer om WordPress så har vi ett flertal olika inlägg om WordPress som ni kan läsa här.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss