fbpx

Zoom: Hur du använder det och vad du behöver veta

Zoom är ett videokonferens verktyg som har blivit allt populärare under de senaste åren. Det används av företag och privatpersoner över hela världen för onlinemöten, presentationer och utbildningar sessioner. I det här blogginlägget kommer vi att ge en omfattande guide om hur du använder Zoom, inklusive vad du behöver för att komma igång.

Kort om Zoom

Zoom skapades 2011 av Eric Yuan som var anställd på Zoom Video Communications, Inc. Vid den tiden var videokonferenser en relativt ny teknik och de flesta verktygen var svåra att använda och dyra. Zoom stack ut från konkurrenterna eftersom det var lätt att använda och prisvärt.

Företaget växte snabbt och 2016 hade det använts av över 650 000 företag och organisationer världen över.

Fördelar med att använda Zoom

Det finns flera fördelar med att använda Zoom och om om du inte redan använder den, finns det några skäl till varför du borde göra det:

  • Zoom är lätt att använda även för dem som inte är tekniskt kunniga.
  • Zoom erbjuder en mängd olika prisplaner som passar företag och privatpersoner av alla storlekar.
  • Zoom har en 99,9-procentig garanti för drifttid.
  • Zoom kan användas för onlinemöten, presentationer, utbildnings sessioner med mera.

Så gör du för att komma igång med Zoom

För dig som vill komma igång och börja använda Zoom men inte vet hur man gör så kommer här en kortfattad guide som förklara vart du ska börja och hur du gör för att starta ditt första Zoom-möte.

Installera Zoom

  1. Det första du behöver göra är att installera Zoom på din dator. Det gör du genom att gå till Zooms webbplats och klicka på nedladdningsknappen.
  1. När Zoom är installerad måste du skapa ett Zoom-konto. Detta kan du göra genom att klicka på knappen Registrera dig och ange ditt namn och din e-postadress.

Starta ett Zoom-möte

  1. För att starta ett Zoom-möte måste du öppna Zoom och sedan klicka på knappen Join meeting (delta i möte). Du kan sedan ange mötes-ID och lösenord (om det behövs) och klicka på knappen Gå med i mötet
  1. Du kommer sedan att föras till mötesrummet där du kan börja chatta med dina meddeltagare. Det är allt.

Nu vet du hur du använder Zoom och kan enkelt börja hålla online-möten, presentationer och utbildningar sessioner.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss