fbpx

7 sätt att skapa en presentationsfilm för företag med en budget

Att skapa en presentationsvideo för ditt företag kan vara ett utmärkt sätt att förbättra kommunikationen med kunder och intressenter och att visa upp dina produkter eller tjänster.

Men om du har en liten budget kan det vara svårt att veta var du ska börja. Här är sju sätt att skapa en presentationsvideo för företag med en budget.

DIY-videoproduktion

Om du vill producera en presentationsvideo med en liten budget kan du göra det själv. Det kan vara ett bra alternativ om du har viss erfarenhet av videoproduktion och tillgång till nödvändig utrustning. Du kan då kontrollera videons kvalitet och budskap från början.

Använd gratis eller billig programvara för videoproduktion

Det finns ett antal kostnadsfria eller billiga videoproduktionsprogram som kan hjälpa dig att skapa en professionell presentationsvideo utan att du behöver betala för det. Några av dessa är Canva, Adobe Premiere Rush, iMovie,

Anlita en studentfilmare

Om du inte har råd att anlita ett professionellt videoproduktionsföretag kan du försöka anlita en filmstudent. Detta kan vara ett bra sätt att få högkvalitativ videoproduktion till en lägre kostnad. Studentfilmare har ofta mycket erfarenhet och letar efter möjligheter att få mer erfarenhet. Så du kan sannolikt få högkvalitativ videoproduktion till en lägre kostnad.

Använd stockmaterial

Om du inte har budget för att anlita ett videoproduktionsbolag eller en filmstudent kan du använda stockmaterial. Detta är material som redan har filmats och som kan köpas eller licensieras. Du kan ofta hitta stockmaterial av hög kvalitet till en bråkdel av kostnaden för att anlita ett videoproduktionsföretag.

Filma social media style liknande stories

Ett kostnadseffektivt sätt att producera en presentationsvideo är att filma den i stil med stories i sociala medier. Detta kan göras med en smartphone och kräver ingen särskild utrustning. Stories på social media är snabba och enkla att producera och kan vara mycket effektiva för att få fram ditt budskap.

Använd animation

Om du vill skapa en presentationsvideo som är både kreativ och kostnadseffektiv kan du använda animationer. Detta kan vara ett bra alternativ om du har en begränsad budget eftersom det kan göras helt och hållet på datorn. Animation kan användas för att skapa karaktärer, visuella effekter och till och med hela scener.

Samarbeta med ett videoproduktionsföretag

Har du däremot en stor budget till att skapa en presentationsvideo av hög kvalitet kan det vara ett bra alternativ att samarbeta med ett videoproduktionsföretag som specialiserat sig på företagsvideor. Dessa företag har erfarenheten och expertisen för att producera en professionell video som uppfyller dina specifika behov. Även om detta alternativ sannolikt kommer att kosta mer än några av de andra alternativen kan det vara värt det om du vill ha en högkvalitativ genomtänkt video.

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss