fbpx

SEO tips för företags footer på hemsidan

Förståelsen av sökmotoroptimering (SEO) är av största vikt för alla företag som vill bli framstående i den digitala världen. En ofta förbisedd men viktig del av SEO är din webbplats footer. Så, hur optimerar du footern för bästa möjliga SEO-resultat? Låt oss dyka in.

Footer SEO: En kort genomgång

Footern är det sista avsnittet på din webbplats som besökarna ser innan de scrollar tillbaka upp eller lämnar sidan. Den kan innehålla en mängd olika information, inklusive länkar till andra sidor, kontaktinformation och sociala medieikoner. Att ha rätt information här och presentera den på ett SEO-vänligt sätt kan hjälpa din webbplats rankas högre i sökresultaten.

ElementBeskrivning
NavigationslänkarLägg till länkar till dina viktigaste sidor här för att förbättra internlänkandet.
KontaktinformationInkludera din adress, telefonnummer och e-postadress för att öka trovärdigheten och lokala SEO-poäng.
Sociala medier ikonerGenom att länka till dina sociala mediekonton kan du förbättra din online-närvaro och engagemang.

Optimering av Footern: Bästa Praxis

Ett framgångsrikt footer SEO-ansats bör ta hänsyn till följande punkter:

  • Etablera en hierarki: Se till att din footer speglar den övergripande strukturen av din webbplats. Detta hjälper sökmotorer att förstå vilka delar av din webbplats som är viktigast.
  • Håll det rent och enkelt: Undvik att proppa in för mycket information i din footer. Detta kan göra det svårt för besökare att hitta vad de letar efter och kan skada din SEO.
  • Förtydliga dina länkar: Var noga med att använda klara, beskrivande ankartexter för dina länkar. Detta hjälper både besökarna och sökmotorerna att förstå vad varje länk leder till.
  • Inkludera en sitemap: En sitemap listar alla sidor på din webbplats och kan hjälpa sökmotorer att indexera dem mer effektivt.

Slutord

Att optimera din footer kan verka litet i det stora hela, men det kan ha en stor inverkan på din SEO. Genom att följa dessa tips kan du förbättra din webbplats rankning, öka besökarens engagemang och ultimat hjälpa ditt företag att växa online.

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss