fbpx

SEO trendspaning: Hotell med pool

Det är inte bara antalet pooler som byggts runt omkring i Sverige som ökat de senaste två åren. Antal sökningar på “hotell med pool” har också ökat nämnvärt 2020 och 2021.

Mer än dubbelt enligt statistik från Google Trends och våra andra SEO-verktyg.  Flest antal sökningar ser vi, inte helt överraskande,  under juli och sommarhalvåret. Totalt är det tusentals varianter på sökningar för “hotell med pool” varje år runtom i landet.  En typ av populära variant är “Hotell med pool + stad + barn exempelvis. ( 🛎️ + 🏙️ + 🏊 + 👶)

På sökresultatsidan ser vi att Google är medveten om det och försöker visa upp lokala sökresultat för hotell med pool i Google Local Packs.. De stora online bokningstjänsterna och hotellkedjorna har också plockat upp den här trenden och har gjort sökmotoroptimering för att placera sig på det organiska sökresultaten.

Hur ser det ut i Sörmland?

Tyvärr verkar inte riktigt alla hotellen i Sörmland ha plockat upp på trenden. Istället ser vi generella seo titlar för spa och konferens som fokus. Här har man inte riktigt tagit möjligheten att ta fasta på ytterligare placeringar och positioner i  de organiska sökresultaten för att locka till sig badsugna gäster. 🏊

Gör vi olika typer sökningar på Google för exempelvis Hotell med Pool Eskilstuna, Hotell med pool Katrineholm, Hotell med pool Nyköping m.fl.  ser vi främst online bokningstjänsterna som kannibaliserar på trafiken.


Sammanfattningsvis #protips

Mindre ändringar på webbsidorna / eller specifika landningssidor skulle göra det möjligt för de sörmländska hotellen och mindre anläggningarna att ta tillvara på den ökade trenden av badsugna övernattningsgäster de senaste åren. Något att se över till 2022 års säsong kanske?

Senaste inläggen

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik

Shopify SEO-konsulter erbjuder ovärderlig expertis för att optimera din e-handelsbutik. De kan hjälpa till att öka din webbplats synlighet, förbättra trafiken och öka konverteringarna genom att dra nytta av sökmotoroptimering. Vad är en Shopify SEO Konsult? En Shopify SEO konsult är en expert på sökmotoroptimering (SEO) specifikt för Shopify-butiker. Dessa specialister kan hjälpa till med …

Hur en Shopify SEO konsult kan hjälpa din butik Läs mer »

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik

Inledningsvis kan Shopify SEO vara en utmaning, men när du förstår det grundläggande är det lätt att applicera. Med relevant SEO-strategi kan du dra nytta av organisk trafik och locka mer besökare till din Shopify-butik. Vad är Shopify SEO? Shopify SEO är processen för att optimera din webbutik för att förbättra dess synlighet i sökmotorer …

Shopify SEO – Hur du kan få fler besökare till din Shopify butik Läs mer »

Kontakta oss