fbpx

SEO trendspaning: Hotell med pool

Det är inte bara antalet pooler som byggts runt omkring i Sverige som ökat de senaste två åren. Antal sökningar på “hotell med pool” har också ökat nämnvärt 2020 och 2021.

Mer än dubbelt enligt statistik från Google Trends och våra andra SEO-verktyg.  Flest antal sökningar ser vi, inte helt överraskande,  under juli och sommarhalvåret. Totalt är det tusentals varianter på sökningar för “hotell med pool” varje år runtom i landet.  En typ av populära variant är “Hotell med pool + stad + barn exempelvis. ( 🛎️ + 🏙️ + 🏊 + 👶)

På sökresultatsidan ser vi att Google är medveten om det och försöker visa upp lokala sökresultat för hotell med pool i Google Local Packs.. De stora online bokningstjänsterna och hotellkedjorna har också plockat upp den här trenden och har gjort sökmotoroptimering för att placera sig på det organiska sökresultaten.

Hur ser det ut i Sörmland?

Tyvärr verkar inte riktigt alla hotellen i Sörmland ha plockat upp på trenden. Istället ser vi generella seo titlar för spa och konferens som fokus. Här har man inte riktigt tagit möjligheten att ta fasta på ytterligare placeringar och positioner i  de organiska sökresultaten för att locka till sig badsugna gäster. 🏊

Gör vi olika typer sökningar på Google för exempelvis Hotell med Pool Eskilstuna, Hotell med pool Katrineholm, Hotell med pool Nyköping m.fl.  ser vi främst online bokningstjänsterna som kannibaliserar på trafiken.


Sammanfattningsvis #protips

Mindre ändringar på webbsidorna / eller specifika landningssidor skulle göra det möjligt för de sörmländska hotellen och mindre anläggningarna att ta tillvara på den ökade trenden av badsugna övernattningsgäster de senaste åren. Något att se över till 2022 års säsong kanske?

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss