fbpx

En enkel introduktion kring in och utlänkar

Detta ämne är något som man kan läsa mycket om i SEO-kretsar. Det finns väldigt mycket information och hela strategier för hur man ska jobba med att få länkar till sin hemsida. Är man ett mindre bolag tycker vi inte att det krävs så stora efterforskningar, det är på intet sätt något obligatoriskt egentligen. Det viktiga är förstås att skapa bra unikt seo-anpassat material. Sen kommer kanske och förhoppningsvis andra sidor länka till din.

Varför skriver vi ändå om detta då? Jo för att ge en enkel förklaring och inblick i vad man kan göra om man faktiskt vill få lite sidor att länka till sin egen. Då kan man förstås undra varför man skulle vilja få andra att länka till sig? Det beror på att Google tycker det är en viktig parameter när dom bedömer hur högt i sökresultaten en sida ska komma. Det handlar med andra ord om att sidor med många inlänkar kommer placeras högt upp i rankingen (lite förenklat).

Dock bör man komma ihåg att Google inte godkänner att man aktivt jobbar med länkstrategier i syfte att ranka högt, dom anser att länkning ska komma naturligt för att ditt innehåll är kvalitativt. Vilket är helt sunt egentligen men likväl kan det vara rätt svårt att få sitt material att ranka bra så att någon faktiskt hittar det och KAN länka till det.

Hur kan man skaffa sig inlänkar då?

  • Man kan betala för dom, man kan köpa in sig så att andra sidor länkar till din sida. Kanske inte ett roligt alternativ men kommer förstås ge resultat. Tänk på att metoden går emot Googles riktlinjer bara.
  • Man kan byta till sig inlänkar, om du länkar till en annan hemsida så ber du självklart den som driver den hemsidan att länka till din. Gratis och enkelt.
  • Du kan använda dig av gästbloggning, alltså att du får skriva en blogginlägg på en liknande hemsida som din egen och på det sättet kunna sätta in en länk till din egen sida.
  • Du kan använda dig av sociala medier och sprida ditt material genom dessa, i sig självt kommer inte sociala medier påverka din ranking hos Google MEN ju fler som delar och ser dina länkar där desto större chans att få riktiga inlänkar.

Det finns också större strategier för att få länkar men i detta forum passar inte den diskussionen in. Vi vill hålla det på en enkel nivå så att det går att förstå utan större kunskap i ämnet. Dessutom är strategier inte så relevant för ett mindre lokalt företag som vi jobbar mot mestadels. Som slutkläm så får man tänka på att detta ämne är ingenting ni som företag bör initialt lägga ner någon tid på, det bästa är trots allt om ni får naturliga inlänkar över tid. Att bygga upp en hemsida med bra material som är SEO-anpassat är prio ett. Har ni gjort det och därtill och ändå vill försöka komma lite högre på Googles ranking så kan detta vara något att kika på.

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss