fbpx

Google My Business – vad är det och hur fungerar det?

Google My Business är ett gratis och lätthanterligt verktyg som Google har tagit fram till företag som vill hantera sin onlinenärvaro på Google. Med Google My Business så kan du alltså öka din synlighet på Google och nå ut till fler personer på Google som skulle kunna bli nyförvärvade kunder till ditt företag.

Källa: google.com/business

För att skaffa Google My Business så kan ni läsa: Så skaffar du Google My Business

Fördelar med att använda Google My Business

Det finns många fördelar med att använda Google My Business som företag men den största fördelen med Google My Business är så klart att du syns mer vid sökningar på Google.

Några fördelar med Google My Business

  • Det är helt kostnadsfritt
  • Du blir mer synlig på Google
  • Hantera recensioner
  • Kontaktuppgifter
  • Lägga upp bilder

Med alla dessa fördelar som dessutom inte kostar dig en enda krona så får man ganska mycket genom att använda Google My Business. Nu när du vet om vilka fördelar som man får med Google My Business så ska vi kolla lite närmare på på några av dessa och vad dom faktiskt gör. 

Kontaktuppgifter

Att kunna dela sina kontaktuppgifter på Google utan att besökaren i fråga inte behöver gå in på din webbplats är en stor fördel när det kommer till att få nya kunder.

En kund som redan vet vad den är ute efter kan då enkelt göra en sökning på t,ex rörmokare och då få fram både adress, öppettider telefonnummer på Google utan att behöva klicka sig in på en webbplats.

Detta blir effektivt för både besökaren och dig som företag då besökaren söker upp företaget och du får eventuellt en ny kund.

Recensioner

Att ha recensioner om sitt företag eller sina produkter/tjänster på Google är ett bra sätt för att få in nya kunder då besökare kan läsa tidigare kunders recensioner om företaget.

Det kan ju så klart komma både positiva och negativa recensioner men om du har ett bra kundmottagande och ett bra samarbete så borde det komma fler positiva än negativa recensioner.

Lägg upp bilder på ditt företag

Med Google My Business så kan du lägga upp egna bilder på ditt företag och dina produkter/tjänster. Med bilderna så kan du skapa en personlig prägel och samtidigt visa upp vad som gör ditt företag unikt.

Sammanfattning

Om man ska sammanfatta Google My Business så är det ett kostnadsfritt och enkelt verktyg som du som företagare kan hantera utan några större kunskaper för att få mer synlighet på Google.

Skulle det vara så att du inte riktigt känner dig motiverad till att använda Google My Business så kan ni läsa mer om varför det gynnsamt att skaffa Google My Business här: Varför skaffa Google My Business – 9 anledningar

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.