fbpx

Så påverkar omdömen din lokala SEO

Omdömen på nätet spelar en betydande roll i att formge en företags digitala närvaro och synlighet. Dessa värderingar har direkt inverkan på sökmotorns ranking och därmed på företagets lokala SEO.

Vad är Lokal SEO?

Lokal SEO handlar om att optimera ett företags online närvaro för att attrahera fler affärer från relevanta lokala sökningar. Dessa sökningar sker mestadels på Google och andra sökmotorer. Det gör det möjligt för små och medelstora företag att bli mer märkbara för potentiella kunder i närheten.

Steg-för-Steg Guide: Förbättra din lokala SEO.

 1. Steg 1: Förstå Omdömens Betydelse: För att effektivt kunna använda omdömen för att stärka din lokala SEO, behöver du först förstå varför de är så viktiga. Omdömen fungerar som socialt bevis, vilket kan öka förtroendet hos potentiella kunder. Dessutom tar sökmotorer som Google hänsyn till antalet och kvaliteten på dina omdömen när de rangordnar ditt företag i lokala sökningar.
 2. Steg 2: Uppmuntra till Kundomdömen: Inbjud dina kunder att lämna omdömen efter köp eller tjänster. Detta kan göras genom att skicka ett uppföljningsemail med en inbjudan till att skriva ett omdöme, eller genom att ha en länk på din webbplats som leder till din omdömeseida.
 3. Steg 3: Svara på Omdömen: Vidare så är det viktigt att svara på alla omdömen – både positiva och negativa. Detta visar inte bara att du bryr dig om dina kunders erfarenheter, men det ger också en signal till sökmotorer att du är aktiv och engagerad med din kundbas.
 4. Steg 4: Optimera dina Omdömen för SEO: Använd nyckelord naturligt inom dina omdömensvar. Genom att inkludera relevant söktermer, kan du hjälpa till att förbättra din sökrankning.
 5. Steg 5: Analys och Uppföljning: Till sist, spåra och analysera hur dina omdömen påverkar din SEO över tid. Använd data för att identifiera trender, förstå vilka aspekter av din verksamhet som kunder mest kommenterar, och implementera förändringar baserat på denna feedback för att fortsätta att förbättra din ranking.

Fördelar och Nackdelar

Fördelar

 • Ökad synlighet – Omdömen hjälper till att öka din organiska sökrankning och förbättra ditt företags synlighet.
 • Förtroende och trovärdighet – Positiva omdömen kan bygga förtroende bland potentiella kunder, vilket kan leda till ökad försäljning.
 • Bättre förståelse för kunderna – Genom att läsa omdömen kan du få insikt i vad dina kunder tycker om dina produkter eller tjänster.

Nackdelar

 • Negativa omdömen – En dålig recension kan skada ditt varumärkes rykte och avskräcka potentiella kunder.
 • Falska omdömen – Det finns risk för falska negativa eller positiva omdömen, vilket kan vilseleda kunder och skada ditt varumärke.
 • Beroende av omdömen – Överdriven inriktning på kundomdömen kan leda till att du ignorerar andra viktiga aspekter av din verksamhet.

Tips och Tricks för att Maximera Din Lokala SEO med Omdömen

Följande tips och tricks kan hjälpa dig att utnyttja ditt företags omdömen för att förbättra din lokala sökmotoroptimering:

 • Uppmuntra positiva omdömen: Uppmuntra dina kunder att lämna positiva omdömen om ditt företag. Detta kan du göra genom att skapa enkla och smidiga processer för kundrecensioner, eller genom att helt enkelt be om en recension efter ett köp.
 • Svara på negativa omdömen: Det är viktigt att svara på negativa omdömen på ett professionellt sätt. Detta visar att du tar kundens feedback på allvar och arbetar för att förbättra ditt företag.
 • Använda omdömen i din marknadsföring: Använd positiva omdömen i din marknadsföring för att visa dina starka sidor och attrahera nya kunder.
 • Optimera dina omdömningar för SEO: Se till att dina omdömen innehåller relevanta nyckelord som kan hjälpa till att öka din synlighet på sökmotorer.
 • Kontrollera regelbundet dina omdömen: Håll ett öga på vad folk säger om ditt företag online, och använd denna information för att göra förbättringar där det behövs.

FAQ (Vanliga frågor)

1. Hur påverkar omdömen min lokala SEO?

Omdömen spelar en viktig roll i din lokala SEO eftersom sökmotorer som Google använder dem för att avgöra om ditt företag är trovärdigt och relevant för en användares sökfråga.

2. Är alla typer av omdömen bra för min lokala SEO?

Inte nödvändigtvis, negativa omdömen kan skada ditt företags rykte och SEO. Men det är viktigt att svara på alla omdömen, både positiva och negativa, på ett proffsigt sätt.

3. Hur kan jag få fler positiva omdömen?

Du kan uppmuntra kunder att lämna omdömen genom att skapa enkla sätt för dem att göra det, till exempel via e-postutskick, sociala medier eller på din webbplats.

4. Vad ska jag göra om jag får en negativ recension?

Det är viktigt att svara på negativa omdömen på ett professionellt sätt. Försök att lösa eventuella problem kunden kan ha och visa att du värdesätter kundens åsikt.

5. Kan jag ta bort negativa omdömen?

Generellt sett kan du inte ta bort negativa omdömen, men du kan rapportera omdömen som inte följer plattformens riktlinjer till webbplatsens support.

6. Hur hanterar jag falska omdömen?

För att hantera falska omdömen kan du rapportera dem till plattformen där de publicerades och förklara varför du tror att omdömet är falskt.

7. Påverkar omdömen på sociala medier min lokala SEO?

Omdömen på sociala medier kan indirekt påverka din lokala SEO eftersom de bidrar till ditt företags online rykte, vilket sökmotorer tar hänsyn till.

8. Vilken roll spelar stjärnbetyg i lokal SEO?

Stjärnbetyg kan ha en stor inverkan på din SEO eftersom de ofta visas i sökresultaten, vilket kan påverka hur många klick din webbplats får.

9. Vad ska jag göra om jag inte får några omdömen?

Om du inte får några omdömen, överväg att aktivt be om feedback från kunder. Se till att det är enkelt för kunder att lämna ett omdöme på din webbplats eller via e-post.

10. Kan jag anställa någon att hantera mina omdömen och lokal SEO?

Ja, det finns många professionella tjänster och verktyg tillgängliga för att hjälpa företag att hantera sina omdömen och förbättra deras lokala SEO.

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss