fbpx

Sju anledningar till att alla företag i Sörmland bör ha en hemsida

Att ha en hemsida är idag väldigt vanligt bland mindre lokala företag oavsett vilken region du verkar i. Det kanske till och med ses som en självklarhet? Vi tror nog att det beror lite på vilken bransch du verkar i, vissa typer av företag kräver kanske inte någon närvaro på internet utan kunderna finns sen gammalt eller kommer in via andra kanaler. Men tänk om! Att ha en hemsida kommer gynna er verksamhet oavsett om ni säljer eget hantverk eller sysslar med bygg och anläggning. Nedan listar vi sju enkla punkter för varför ni bör skaffa en hemsida.

Nya och gamla kunder kan hitta dig, har du en hemsida kommer du locka besökare som förhoppningsvis blir potentiella kunder. Vilket i sin tur medför en ökad försäljning av era produkter/tjänster. Gamla kunder kanske har glömt bort vad ni heter och finns, dom vill anlita er igen men det kräver en ansträngning och så ska det inte vara. Har ni en hemsida kommer dom garanterat hitta och anlita er igen. Ser ni också till att faktiskt anpassa sidan via sökmotoroptimering så kommer ni dessutom hamna högt upp på Google och då finns det ingen gräns för hur många nya kunder ni kan få.

Ditt företag finns alltid tillgängligt, oavsett vilken tid på dygnet någon vill kontakta er angående era tjänster så är ni tillgängliga. Visst kanske ni inte fysiskt finns där men besökaren kan alltid lämna ett meddelande via ert kontaktformulär eller skicka ett mejl.

Du gör reklam för ditt företag 24/7 årets alla dagar helt gratis, att använda hemsidan som marknadsföring är oöverträffat om man ser till kostnaden. Du kan enkelt förmedla vad du vill till dina kunder på ett snabbt sätt, oavsett om det är erbjudanden eller förändrade öppettider. Bara att finnas på internet ger dig stora fördelar marknadsföringsmässigt.

Du får feedback från dina kunder, har du en hemsida kan du få feedback från dina kunder vilket gör att du har möjligheter att korrigera saker som inte är så bra som dom kan vara. Självklart kan du få feedback på annat vis men idag tror vi många gärna lämnar både ris och ros via en hemsida som är något mindre personligt, negativ feedback kan vara svårt att snappa upp muntligt alla gånger då man helt enkelt inte vågar säga att man är missnöjd. Du kan också använda positiv feedback som marknadsföring genom att lägga upp det på hemsidan vilket inger förtroende gentemot potentiella kunder.

Kostnad kontra vad den ger tillbaka, en hemsida är inte något dyrt projekt och kostar inte många kronor per år i kostnad för webbhotell etc. Med en hemsida skapar du möjligheter för ditt företag som du aldrig annars hade kunnat få. Vi syftar på marknadsföring, analyser av besökare, feedback från kunder m.m.

Ett komplement till sociala medier, dessa är självklart väldigt bra att finnas på som företagare lokalt. Sociala medier ensamt är dock inte tillräckligt för dom inläggen ses inte av en tillräckligt stor publik om du inte väljer att betala stora summor för att dom ska synas. En hemsida är ett perfekt komplement som gör att ert företag kommer synas.

En framtidsinvestering, även om ditt företag idag är litet och kunderna är stammisar så är det ändå viktigt att synas på internet via en hemsida. Vill ditt företag växa är det ett måste och även om besökarantalet är lågt just nu så kommer den i framtiden visa sig väldigt viktig.

Senaste inläggen

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Alla vet hur det är att vänta i en evighet på att en hemsida ska ladda. Det tar oftast bara några sekunder, men det känns som en evighet. Detta är särskilt snabbt när denna evighet särskiljer sig från övriga evigheter, som är några sekunder kortare. Det kan tyckas oärligt att prata om evigheter när det faktiskt pratas om sekunder, men allting är relativt.

Världens största sökmotor – Google

Världens största sökmotor – Google

Google är ett amerikanskt företag som i allra första hand är en sökmotor på internet – enkelt förklarat kan det jämföras med gula sidorna. Skillnaden ligger i det extremt större utbudet, den högre effektiviteten och den ökade användarmöjligheten. Allt det som kännetecknas som internet kan i princip tillskrivas Google i viss mån.

Kontakta oss