fbpx

Tips på bättre produktbeskrivningar + med exempel

I den texten ger vi dig våra tips om hur man skriver bättre produktbeskrivningar med exempel. Vi bjuder även på några sökmotoroptimerings tips för att få dina produktbeskrivningar att få bättre placeringar bland sökmotorer som Google.

Vi på Sörmlands Webbyrå hjälper många av våra kunder att utveckla produktbeskrivningar som inte bara säljer, men också för att nå ut till fler potentiella kunder med hjälp av sökmotoroptimerade texter. Nu tycker vi att det vore toppen om vi kunde dela med oss av våra tips och hur du kan göra det själv.

Så här kommer tipsen.

Börja med en hook

När du skriver en produktbeskrivning bör du börja med en hook som fångar läsarens uppmärksamhet. Du kan till exempel skriva en mening om hur din produkt är den mest populära varan i din butik.

Använd ett beskrivande språk

En annan viktig del av bra produktbeskrivningar är att använda beskrivande språk för att skapa en levande bild i läsarens huvud. Detta kan göras genom att beskriva produktens utseende, känsla och till och med lukt så mycket som möjligt.

Skriv i en konversationston

Dina produktbeskrivningar bör vara skrivna i en konversationston för att låta mer naturliga och relaterbara. Detta innebär att du bör undvika branschjargong och alltför komplicerade meningsstrukturer.

Fokusera på fördelarna

När du skriver produktbeskrivningar är det viktigt att fokusera på de fördelar som din produkt erbjuder snarare än att bara räkna upp dess funktioner. I stället för att säga att om en produkt är tillverkad av högkvalitativa material kan man säga att den kommer att hålla i många år och aldrig gå ur tiden.

Inkludera många bilder

Att inkludera flertalet högkvalitativa bilder i dina produktbeskrivningar är också ett bra sätt att göra dina erbjudanden mer attraktiva. Bilder hjälper inte bara köparna att få en bättre uppfattning om hur produkterna ser ut,  men också möjlighet att låta köparna se hur produkterna kan användas i verkligheten.

Använd kundrecensioner

Om du har några kundrecensioner, se till att inkludera dem i dina produktbeskrivningar. Dessa kan vara ett utmärkt sätt att bygga upp förtroende hos potentiella köpare och visa att dina produkter är av hög kvalitet och värda att köpa.

Använd ett språk som är inriktat på fördelar

När du skriver produktbeskrivningar är det viktigt att fokusera på de fördelar som dina produkter erbjuder snarare än att bara räkna upp deras egenskaper. Detta kan göras genom att använda språk som ”få” i stället för ”har”, ”löser” i stället för ”innehåller” och så vidare.

Beskriv produktens egenskaper

Men även om du fokuserar på fördelarna måste du ändå beskriva produktens egenskaper i dina beskrivningar. Detta kan du göra genom att använda ett tydligt och kortfattat språk som beskriver alla aspekter av din produkt utan att vara för ordrik.

Se till att den är felfri

Slutligen, innan du publicerar dina produktbeskrivningar ska du se till att kontrollera dem för att se till att de inte innehåller några stavnings- eller grammatiska fel. Det kan få ditt varumärke att se oprofessionellt ut och kan avvisa potentiella kunder.

CTA

Vissa företag gillar också att inkludera en uppmaning till handling i sina produktbeskrivningar. Det kan vara något som ”Köp nu!” eller ”Lägg i varukorgen!”. Att inkludera en CTA kan hjälpa till att uppmuntra köparna att ta nästa steg och köpa din produkt.

Tilltala känslor

Vad det som verkligen skiljer bra produktbeskrivningar åt är hur de vädjar till känslor hos köparna. Människor köper utifrån känslor, så det är viktigt att fokusera på att skapa en kontakt med dem och väcka deras önskan om dina produkter.

SEO tips som lyfter din produktbeskrivning.

Sökmotoroptimering (SEO) är viktigt för produktbeskrivningar eftersom det hjälper till att synas på Google och andra sökmotorer. Med rätt nyckelord och optimerade titeltaggar och metabeskrivningar kan du öka dina chanser att hamna högt upp på resultatsidan som räknas. Detta i sin tur kan leda till fler klick och i slutändan mer försäljning.

  • Använd nyckelord i alla produktbeskrivningar.
  • Se till att dina titeltaggar och metabeskrivningar är välskrivna och innehåller relevanta nyckelord.
  • Använd bilder för att bryta upp din text och lägg till nyckelord där det är möjligt.
  • Försök att hålla dina beskrivningar under 150 tecken så att de visas i sin helhet på sökmotorernas resultatsidor

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss