fbpx

Hur du skriver bra underrubriker och varför ska du bry dig?

I den här artikeln tänkte vi förklara vad underrubriker är och varför du ska bry dig. Vi går också igenom 6 tips för att göra dina underrubriker bättre. Vi har tidigare skrivit om huvudrubriker och att skriva bra h1:or för SEO. Men den här gången har vi alltså kommit till underrubriker.

Vad är en underrubrik

  • En underrubrik är en rubrik som är underordnad en huvudrubrik.
  • En underrubrik hjälper till att organisera och strukturera innehållet genom att dela in det i avsnitt.
  • En underrubrik hjälper till att förtydliga och sammanfatta huvudpunkterna i ett avsnitt.

Det finns inget perfekt sätt att skriva en underrubrik. Det finns dock några allmänna tips som kan hjälpa dig att skriva effektiva och informativa underrubriker:

Ur sökmotoroptimerings perspektiv hjälper vi sökmotorer som Google att förstå texten bättre. Men det är inte för sökmotorer vi skriver utan mot våra besökare framförallt, potentiella och existerande kunder. Vi vi vill publicera innehåll som är relevant och engagerande, så att våra besökare vill läsa det och komma tillbaka för mer. Detta innebär att vi först och främst måste tänka på läsaren när vi skriver underrubriker

Det finns många saker att tänka på när man skriver underrubriker, bland annat hur korta och koncisa de ska vara, vilka nyckelord de ska använda och hur relevanta de är för det övergripande ämnet. Genom att följa dessa tips kan du skriva underrubriker som är både informativa och engagerande.

Här kommer 6 av våra tips till bättre underrubriker

Håll det kort och koncist

Korta och koncisa underrubriker hjälper dina läsare att fokusera och hålla sig på rätt spår. De gör också din blogg eller artikel lättare att läsa. Om dina underrubriker är för långa kan läsarna förlora intresset och hoppa vidare.

Använd nyckelord som exakt beskriver innehållet i avsnittet

Välj nyckelord som exakt beskriver innehållet i avsnittet. Det hjälper läsarna att snabbt hitta det de söker och det hjälper också sökmotorerna att indexera ditt innehåll på ett mer korrekt sätt.

Se till att dina underrubriker är relevanta för det övergripande ämnet

Dina underrubriker ska vara relevanta för det övergripande ämnet för din blogg eller artikel. Detta hjälper för att hålla dina läsare engagerade och förhindra att de går vilse i innehållet.

Använd underrubriker för att bryta upp stora textstycken

Om du har mycket text kan du använda underrubriker för att dela upp den i mindre, mer lätthanterliga delar. Det gör det lättare för läsarna att smälta informationen och bidrar till att förhindra informationsöverbelastning.

Se till att underrubriken är grammatiskt korrekt och har en tydlig struktur

Innan du publicerar ett blogginlägg eller en artikel ska du se till att varje underrubrik är grammatiskt korrekt och har en tydlig struktur.

Tänk på läsaren och försök att förutse hans eller hennes behov eller frågor.

Genom att förutse läsarens behov och frågor kan du se till att ditt innehåll är tydligt och lätt att förstå. Du kan också använda denna information för att anpassa ditt innehåll och göra det mer relevant för läsaren.

För mer tips och annat intressant innehåll. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss