fbpx

Skapa och publicera ett inlägg på WordPress hemsida

Publiceringsprocessen

Vi kommer att gå igenom hur man publicerar ett inlägg på en WordPress-webbplats. För att förenkla förståelsen av varje steg, presenterar vi processen i ordningsföljd med tydliga instruktioner.

Logga in på WordPress

För att börja, loggar vi in på vår WordPress-webbplats. Detta görs genom att ange vår webbadress följt av ”/wp-admin” i webbläsarens adressfält. Här använder vi de inloggningsuppgifter som tillhandahållits vid uppbyggnad av webbplatsen.

Gå till admin panelen

När vi är inloggade, möts vi av admin panelen. Här finns alla verktyg vi behöver för att administrera vår webbplats. Det är från denna centrala dashboard vi hanterar innehållet.

Klicka på Inlägg sedan skapa nytt

Inom admin panelen väljer vi avsnittet ”Inlägg” som finns i menyn till vänster. Därefter klickar vi på ”Skapa nytt” för att påbörja processen med att skriva ett nytt inlägg.

Lägg till innehåll

Det är dags att lägga till innehållet. Här skriver vi vår text, lägger till bilder, och formaterar inlägget. Vi använder verktygsfältet för att grafiskt förbättra vårt inlägg med fetstil, kursivering eller listor. Det är även möjligt att lägga till kategorier och taggar för att strukturera inläggen.

Publicera

När inlägget är klart och vi är nöjda med utseendet, klickar vi på ”Publicera”-knappen. Med detta steg blir inlägget tillgängligt för alla besökare på webbplatsen. Vi kan också schemalägga det för att publiceras vid en senare tidpunkt genom att använda alternativet ”Omedelbart” för att välja ett specifikt datum och tid.

Senaste inläggen

Vad är CMS: Hur funkar det?

Vad är CMS: Hur funkar det?

Grundläggande om CMS Definition av CMS CMS står för Content Management System och kan på svenska översättas till publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Ett CMS är en programvara som låter dig skapa, redigera och hantera en webbplats utan tekniska kunskaper. Det innebär att du kan bygga en webbplats utan att behöva lära dig kod som HTML, CSS […]

Hur lång ska en SEO-text vara?

Hur lång ska en SEO-text vara?

SEO-textlängdens betydelse När det gäller SEO-texter är det centralt att förstå hur längden på innehållet påverkar dess potentiella ranking i sökmotorer. Vi på Sörmlands Webbyrå betonar att längden bör motsvara användarens behov för bästa resultat. Nyckelfaktorer för textlängd Följande tabell beskriver nyckelfaktorer för att avgöra den optimala längden på SEO-text: Faktor Beskrivning Ämneskomplexitet Djupare ämnen […]

Kontakta oss