fbpx

Skapa och publicera ett inlägg på WordPress hemsida

Publiceringsprocessen

Vi kommer att gå igenom hur man publicerar ett inlägg på en WordPress-webbplats. För att förenkla förståelsen av varje steg, presenterar vi processen i ordningsföljd med tydliga instruktioner.

Logga in på WordPress

För att börja, loggar vi in på vår WordPress-webbplats. Detta görs genom att ange vår webbadress följt av ”/wp-admin” i webbläsarens adressfält. Här använder vi de inloggningsuppgifter som tillhandahållits vid uppbyggnad av webbplatsen.

Gå till admin panelen

När vi är inloggade, möts vi av admin panelen. Här finns alla verktyg vi behöver för att administrera vår webbplats. Det är från denna centrala dashboard vi hanterar innehållet.

Klicka på Inlägg sedan skapa nytt

Inom admin panelen väljer vi avsnittet ”Inlägg” som finns i menyn till vänster. Därefter klickar vi på ”Skapa nytt” för att påbörja processen med att skriva ett nytt inlägg.

Lägg till innehåll

Det är dags att lägga till innehållet. Här skriver vi vår text, lägger till bilder, och formaterar inlägget. Vi använder verktygsfältet för att grafiskt förbättra vårt inlägg med fetstil, kursivering eller listor. Det är även möjligt att lägga till kategorier och taggar för att strukturera inläggen.

Publicera

När inlägget är klart och vi är nöjda med utseendet, klickar vi på ”Publicera”-knappen. Med detta steg blir inlägget tillgängligt för alla besökare på webbplatsen. Vi kan också schemalägga det för att publiceras vid en senare tidpunkt genom att använda alternativet ”Omedelbart” för att välja ett specifikt datum och tid.

Senaste inläggen

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Varför hastighet och stabilitet är viktigt

Alla vet hur det är att vänta i en evighet på att en hemsida ska ladda. Det tar oftast bara några sekunder, men det känns som en evighet. Detta är särskilt snabbt när denna evighet särskiljer sig från övriga evigheter, som är några sekunder kortare. Det kan tyckas oärligt att prata om evigheter när det faktiskt pratas om sekunder, men allting är relativt.

Världens största sökmotor – Google

Världens största sökmotor – Google

Google är ett amerikanskt företag som i allra första hand är en sökmotor på internet – enkelt förklarat kan det jämföras med gula sidorna. Skillnaden ligger i det extremt större utbudet, den högre effektiviteten och den ökade användarmöjligheten. Allt det som kännetecknas som internet kan i princip tillskrivas Google i viss mån.

Kontakta oss