fbpx

Vad är Rank Math

I det här inlägget så kommer vi att introducera er för det smarta och enkla tillägget Rank Math.

För er som inte vet vad tillägget Rank Math är så är det ett tillägg i WordPress som man använder sig utav för att optimera sin hemsidas innehåll.

Med sökmotoroptimering så kan man klättra i sökresultaten på Google och samtidigt få en överblick över hemsidans brister och styrkor.

Här nedan så kan du läsa mer om vad Rank Math är, hur man gör för att installera det och vad det finns för fördelar med att använda Rank Math.

Det här är Rank Math

Tillägget Rank Math är ett plugin eller som det heter på svenska ett tillägg som man kan sökmotoroptimera sin WordPress hemsida med. Med Rank Math så får man tillgång till analyser, sökord och mycket mer som kan förbättra hemsidans SEO med.

Rank Math finns i en kostnadsfri version där man får tillgång till ett flertal olika standardverktyg.

Det finns också en betalversion av Rank Math som heter Rank Math SEO Pro. Med betalversionen av Rank Math så får du alltså tillgång till mer verktyg som ger dig mer insyn i din hemsidas SEO.

För dig som inte vet vad sökmotoroptimering är så kan man säga att man anpassar innehållet på hemsidan så att Google lättare kan sortera och vägleda besökarna rätt efter vad dom söker efter.

Om ni vill veta mer om sökmotoroptimering (SEO) så kan ni läsa vår artikel: Är det lönsamt för ett lokalt företag att använda sig av SEO?

För dig som vill veta mer om vad som ingår i Rank Math och Rank Math SEO Pro så kan ni kolla in dom här artiklarna:

Det här ingår i Rank Math

Det här ingår i Rank Math SEO Pro

Hur gör jag för att installera Rank Math till min WordPress hemsida?

För att installera Rank Math så går du in under tillägg i din hemsidas adminpanel i WordPress och söker efter Rank Math. Sen är det bara att trycka på installera och sen aktivera.

När det är aktiverat tillägget Rank Math så är det bara att följa anvisningarna i tilläggets inställningar.

Fördelen med att använda Rank Math

Det finns många fördelar med att använda sig utav Rank Math och Rank Math SEO Pro. En fördel med att använda Rank Math är att du kan kolla igenom olika analyser som gör att du kan förbättra din hemsidas användarupplevelse.

Här är några andra fördelar med att använda sig utav Rank Math.

  • Det är kostnadsfritt om du använder gratisversionen av Rank Math
  • Du kan ha koll på vilka sökord som du använder på hemsidan
  • Du kan få interna länkförslag 
  • Håll koll på hur många länkar som finns på din hemsida
  • Få information om när en länk eller en sida på hemsidan ligger nere

Ja som ni kan se så finns det många fördelar med att använda Rank Math. Hoppas att det här inlägget har varit intressant och att du nu vet mer om vad Rank Math är.

Lämna ett meddelande

Om Sörmlands Webbyrå

Vi är ett företag inom digital marknadsföring med fokus på webbsidor, SEO och onlineannonsering. Vi är dedikerade till att hjälpa företag att få ut det mesta av sin närvaro på nätet. 

Senaste inlägg

Behöver du Hjälp med Webben?

Vi kan hjälpa dig. Eller så vet vi någon som kan.
Ta ditt företag Online

Har ditt företag frågor och vill komma i kontakt med oss?

Om du vill att ditt företag ska lyfta, kontakta oss. Vi tar en titt på vad du gör och ger dig förslag på hur vi kan hjälpa dig att öka försäljningen.