fbpx

Vi reder ut vad ett CMS är och hur det funkar

Akronymen ”CMS” står för ”Content Management System” (system för innehållshantering) Ett CMS är ett program som gör det möjligt att skapa och hantera webbinnehåll.

Vad ska du komma ihåg?

– Ett CMS är ett program som gör det möjligt att skapa och hantera webbinnehåll.

– WordPress, Joomla, Drupal och Wix är alla vanliga CMS-system.

– Nej, CMS-verktyg spelar ingen roll ur ett SEO-perspektiv.

– WordPress är det vanligaste CMS-systemet.

Fem vanliga CMS system

  • WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • Wix
  • Joomla

När behöver du som företagare bry dig om CMS?

En företagare behöver fundera på CMS när han eller hon vill skapa eller hantera innehållet på sin webbplats. WordPress, Joomla, Drupal och Wix är alla vanliga CMS-system som kan hjälpa till med detta.

Vilket är det bästa CMS-systemet

Det beror på vad du behöver ett CMS för. Om du vill ha en enkel webbplats som du kan hantera själv är WordPress ett bra alternativ. Om du behöver fler funktioner eller letar efter en mer skräddarsydd lösning kan du behöva titta på andra CMS-system som Joomla eller Drupal.

Ur SEO perspektiv spelar CMS-verktyg roll?

Nej, CMS-verktyg spelar ingen roll ur ett SEO-perspektiv. Inte enligt vi studier vi har läst och funderat över.

Vilket är det mest vanliga CMS verktyget?

Enligt sajten builtwith.com som spårar världens hemsidor av vad sajter är byggda på och vad de använder för olika teknik, så är WordPress det mest vanliga CMS systemet. Både i Sverige och i världen. Överlägset.

Vad kostar ett CMS?

Priset för CMS verktygen kan variera beroende på systemets egenskaper och komplexitet. WordPress exempelvis ingår i de flesta webbhotell. Sen kostar det om du som företagare vill utveckla sin webbsida och lägga till eventuella funktionaliteter.

Senaste inläggen

WordPress eller Squarespace för företag

WordPress eller Squarespace för företag

När det gäller företag finns det många saker att tänka på. Men en av de viktigaste övervägandena är din webbplats. I dagens digitala tidsålder är din webbplats ofta det första (och ibland enda) intrycket som potentiella kunder får av ditt företag. Därför vill du se till att din webbplats inte bara är igång, utan också …

WordPress eller Squarespace för företag Läs mer »

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta

Att köpa en hemsida från en webbyrå är en spännande process, men den kan också vara något överväldigande. Med så många alternativ och potentiella fallgropar att ta hänsyn till är det viktigt att tänka på helheten och se till att du får mest valuta för pengarna. För att hjälpa dig finns här en översikt över …

Dags att köpa en hemsida från en webbyrå? Här är vad du behöver veta Läs mer »

Kontakta oss