fbpx

8 fyndiga sätt för mer trafik till hemsidan

Att få trafik till din hemsida är inte något som normalt kommer per automatik utan det är något du behöver jobba för. Det handlar helt enkelt om hur mycket content du har på din hemsida och hur bra det rankar på Google. Lite förenklat kanske men i grund och botten krävs kvalitativt content kombinerat med lite tid så att Google hinner hitta dina artiklar/sidor.

Sen finns det självklart sätt du kan boosta din trafik till hemsida via exempelvis sociala medier, betald annonsering etc etc. I denna artikel tänkte vi tips er om våra åtta bästa tips för att öka trafiken till er hemsida. Det bör också tilläggas att fokus kommer att ligga på tips som är helt gratis för dig.

Som inspiration har jag använt mig av en artikel på Forbes där jag valt ut delar av den som jag tyckte passade in bra för denna artikel.

Tips på läsning

Detta är något vi skrivit en del om tidigare i denna blogg men för denna artikel så behöver vi upprepa det igen. Att jobba med ditt material på hemsidan är kanske det absolut viktigaste för att få fler besökare. Det vi menar med On-page SEO är att skapa kvalitativt content, alltså artiklar/texter som är hyfsad långa och innehåller både bilder och listor.

Sen bör du även optimera dina bilder för Google vilket vi skrivit om i en tidigare artikel och det är väldigt viktigt. Texterna bör också ha bra metabeskrivningar vilket kommer göra att den som söker på Google får se ett utdrag om vad din text handlar om.

Detta kanske säger sig själv men som många brukar använda ”Content is King” och det stämmer. Det finns ingenting som kan ge mer trafik till din hemsida än bra content. Båda punkterna hänger ihop mycket med varandra och skapar du bra content som är SEO-anpassat så kommer du få trafik. Sen finns det förstås fler faktorer såsom hur efterfrågan ser ut m.m.

Har du mycket gamla artiklar etc. på din hemsida så kan det vara en god idé att se över dessa texter och möjligen uppdatera dom och sedan publicera om dom. Detta för att locka mer trafik till just dessa. Kanske skrev du i början lite för enkla artiklar som du kan uppdatera med text, bild eller listor. Förmodligen har du blivit bättre på att skriva och designa snygga texter så varför inte se till att visa det även på gammalt material.

Det finns en separat artikel om hur du som företagare kan nyttja Instagram och den kan vara bra att läsa igenom först. Att använda Instagram är ett väldigt bra sätt att driva trafik till din hemsida. Du ”kopplar” ju ihop din instagramprofil genom att länka din hemsida på den. Instagram är också bland det största sociala mediet som finns och således är kraften enorm om du gör det rätt.

Om du som många andra företag har en funktion där besökaren får registrera sig för nyhetsbrev så kan du använda den listan för att driva trafik till din hemsida. Det är ett enkelt sätt att få fler besökare som också redan är intresserade av er produkt/tjänst. Så den driver inte bara besökare utan ger förmodligen också konvertering, med det menas att besökaren köper någon av era produkter eller tjänster. Vi har skrivit om separat artikel om hur du kan utforma ditt nyhetsbrev och den rekommenderas att läsa om du vill använda denna metod.

Ja detta är förstås ingen nyhet att dagens hemsidor måste vara mobilanpassade då en stor andel besökare surfar från mobila enheter. Vi har skrivit en heltäckande artikel i ämnet som kan ge dig mer kött på benen. Eftersom en mobilanpassad hemsida kommer ge en ökad trafik så tycker vi att tipset är relevant och något du definitivt bör göra asap!

Om du erbjuder produkter eller tjänster så kan du väldigt enkelt marknadsföra dessa via en Youtube kanal helt gratis. Det kommer förstås krävas att du lägger ner en del tid på detta men egentligen är det väldigt enkelt. Skapa kanske presentationer som du kommenterar och spela in dessa. Ladda sedan upp dom och länka mot content på din hemsida. Självklart behöver du lära dig hur du ska döpa videos och skapa proffsigt material för att ranka bra på Youtube. Tänk på att Youtube faktiskt är den näst största sökmotorn i världen!

Som sista punkt tänkte vi ändå snudda vid ämnet betald annonsering. Vårt fokus är som skrevs högst upp i artikeln organisk och gratis trafik men det går inte att bortse ifrån att betald annonsering kan ta din verksamhet till en ny nivå. Börja lite smått och testa dig fram, vad som fungerar bäst för någon annan kanske inte passar just er verksamhet. Vill du veta mer om Facebook annonsering så finns en bra introduktion till det också.

Mer tips på läsning

Så kan du enkelt förbättra dina positioner hos sökmotorerna

Senaste inläggen

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Så gör du ett bra nyhetsbrev

Definiera Målgrupp Att rikta in sig på rätt målgrupp är avgörande för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev. Vi på Sörmlands Webbyrå AB vet att ett bra nyhetsbrev börjar med att förstå vem som läser det. Identifiera läsaren För oss är det viktigt att känna till vem som läser våra nyhetsbrev. Det handlar om att identifiera […]

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad kostar ett sökord – Prisguiden för SEO och AdWords

Vad innebär sökordskostnad När vi hjälper företag att synas bättre på nätet, pratar vi ofta om sökordskostnad. Det är priset du betalar för att dina annonser ska visas när någon söker på specifika ord eller fraser i sökmotorer som Google. Grunderna i kostnad per klick Kostnad per klick (CPC), är det belopp vi betalar varje […]

Kontakta oss